Ugrás a tartalomra

Gyakorolhatták az újraélesztést

2022.04.16
12:11
2022.04.16
16:46
Forrás
Pannon RTV
Az első újvidéki Ments meg! akción az újraélesztést tanulhatták meg, és gyakorolhatták az emberek a város főterén.

Az aktivisták bemutatták, hogyan kell felismerni az esetleges szívleállást, és megfelelően használni az AED eszközöket. Kortól függetlenül bárki részt vehetett a gyakorlaton.

A tervek szerint havonta legalább egyszer hasonló akciót szerveznek majd, különböző helyszíneken.

Dr. Aleksandra Opačić, sürgősségi egészségügyi szakember: „A városban 15 helyen vannak automatikus külső defibrillátorok. Fontos, hogy az emberek tudják, hol vannak ezek a helyek, és hogyan kell ténylegesen használni az eszközt. Az eszközök laikusok általi használatra készültek, tehát az ember semmit nem hibázhat, nem tehet olyat vele, amit nem szabadna. Az emberek félnek az ilyen helyzetektől, és ez logikus, ezek nagyon ijesztő pillanatok, ezért fontos, hogy az ilyen akciókon is megtanulják azt, hogy nem csinálhatnak hibát, szerintem valahol ez a kulcs.”

újraélesztés
defibrillátor
Újvidék
gyakorlás
Ments meg!

Most

16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.