Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Bárdos Orsolya

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

2022.07.02
14:41
2022.07.02
16:54
Forrás
Pannon RTV
Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.
Pannon RTV/ Bárdos Orsolya

A szabadkai Városi Múzeumban ünnepi műsor kíséretében vette át Hajnal Jenő a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság emlékplakettjét. A Magyar Nemzeti Tanács elnöke szerint a vajdasági magyarság emlékhelyek állításával járulhat hozzá leginkább az 56-os események és mártírjai emlékének megőrzéséhez.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Az öröm és a megtiszteltetés díja ez. Igazán nem csak nekem szól, ahogy mondani szoktuk, hanem ennek a közösségnek is, de mindenekelőtt annak a közösségnek, amely 1956-ban befogadta magyar testvéreit, akik menekültek a forradalom leverése után, akik gondot viseltek róluk, és azoknak szól, akik azóta is ezt az emléket őrzik.”

Pannon RTV/ Bárdos Orsolya

A Nagy Imre Társaság 30 éve alakult Budapesten, a mintegy 50 tagot számláló vajdasági szervezete pedig 17 éve működik azzal a céllal, hogy felhívja a vajdaságiak figyelmét 1956 fontosságára. A társaság évente két-három személynek adományoz emlékplakettet.

Kudlik Zoltán, alelnök, Nagy Imre Társaság: „Az idei évben úgy éreztük, hogy Hajnal Jenőt, a Magyar Nemzeti Tanács elnökét fogjuk díjazni ezzel az emlékplakettel, mert az elmúlt években kifejtett közösségépítő munkája és az 56-os forradalom emlékezésének támogatása, mondhatom azt, hogy kiemelkedő itt Vajdaságban.”

Pannon RTV/ Bárdos Orsolya

A díj átadásán a Nagy Imre Társaság budapesti, zalaegerszegi és debreceni tagjai is részt vettek, akik négynapos kirándulásra érkeztek Vajdaságba, hogy megtekintsék nevezetességeit és az '56-os emlékhelyeket.

Hajnal Jenő
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
Kudlik Zoltán
Nagy Imre Társaság

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.