Ugrás a tartalomra
eblaser via Visual hunt/CC BY (illusztráció)

Hamis gyógyszerekkel van tele az internet

2019-10-21
13:12
Forrás
VajdaságMa
Minimális ellenőrzésen esik át az interneten vásárolható gyógyszerek, vitaminok és étrend-kiegészítők fele.

A szerb egészségügyi minisztérium adatai szerint leginkább az antibiotikumokat, az antidepresszánsokat és a potencianövelőket hamisítják. Az Európa Tanács nemrégiben aláírt egyezménye felgyorsítaná a gyógyszerek feketepiacának feltárását. Nem számít illegálisnak a gyógyszerek interneten való árusítása, mivel sok ismert gyógyszer forgalmazó cégtől is vásárolhatunk - jelentette ki Momir Mikov, az Újvidéki Orvostudományi Kar Gyógyszerészeti és Toxikológiai Tanszékének professzora. A vásárlás biztonságos lenne, amennyiben kizárólag bejegyzett gyógyszertárak honlapjáról rendelnénk, de a vásárlók többsége egyelőre nem ismeri fel az interneten keringő hivatalos, illetve hamis weboldalakat-tette hozzá a professzor.

hamis gyógyszer
internet
recept

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.