Ugrás a tartalomra

Hazatért Olaszországból Varga Heléna

2024.02.12
08:20
Forrás
Facebook
A jó hírt a kislány szülei osztották meg Facebook-bejegyzésükben.

„Hazaértem. Mostantól láthatsz engem Temerin és más vajdasági települések utcáin sétálni, biciklizni. Ha találkozunk, nem biztos hogy tudni fogom, hogy te ki vagy és hogy te is segítettél, izgultál értem. Ezért szeretném itt még egyszer megköszönni Neked mindezt. Az orvosok szerint nincs szükségem újabb kezelésre, most már csak háromhavonta fogok ellenőrzésekre járni. Remélem, hogy az elmúlt 9 hónap eseményei csak rossz emlékek maradnak számomra, és ezek után gondtalanul telik majd a gyerekkorom" - olvasható.

Mint ismeretes, a temerini Varga Helénánál 16 hónapos korában egy olyan rákos daganatot diagnosztizáltak, amely csecsemők és kisgyerekek idegszövetében alakul ki. A műtétért és az esetlegesen szükséges utókezelésekért 360 ezer eurót kellett biztosítaniuk a szülőknek. A Budi Human Alapítványon keresztül , és a  Vajdasági jótékonysági licit csoportban is gyűjtöttek a gyógykezelésre.

Az Olaszországban elvégzett műtét sikeres volt, így Heléna hazatérhetett. Ezentúl háromhavi ellenőrzésekre kell visszatérnie az olasz egészségügyi intézménybe.

Varga Heléna
műtét
Olaszország
Temerin

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.