Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Helyi összefogással szépült meg a tiszaszentmiklósi vasútállomás környéke

2021.05.15
14:44
2021.05.15
20:25
Forrás
Pannon RTV
A munkaakcióban mintegy 15 helybéli önkéntes vett részt, akik azon dolgoztak, hogy szebbé tegyék a vasútállomást, ahol a vonat naponta többször is elhalad.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szemetet szedtek, füvet vágtak Tiszaszentmiklóson a helyiek. Szép számban gyűltek össze, és mindenki kivette a részét a munkából.

Rúzsa Sándor, Tiszaszentmiklós:
„A mai napon azzal kezdtük, hogy lekaszáltuk a füvet, ami elég nagy volt, utána pedig a levágott gallyakat dobáljuk fel a pótkocsira.
- Tehát tősgyökeres tiszaszentmiklósi vagy. Miért tartod fontosnak, hogy szépítsétek a falut időről időre?
- Azért, mert aki átmegy ezen a falun, lássa, hogy ezt a falut gondozzuk, hogy gondoskodva van róla.”

A falusiak számára fontos a tiszta és rendezett környezet, ezért is szerveztek ismét faluszépítő munkaakciót.

Törtei János, alelnök, Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület, Tiszaszentmiklós: „Ezen az akción a falu jóakarói vannak itt, akik akarnak tenni valamit a faluért. Tehát mind a fiatalabbak, akik bírnak jobban dolgozni, mert mint ahogy látjuk eléggé nagyok a hajtások. Minden szemetet, füvet, hajtást el fogunk innen az állomásról szállítani.”

A tiszaszentmiklósi helyi közösség jóvoltából a vasútállomás épületére magyarul és szerbül is felkerült a falu neve.

Tiszaszentmiklós
vasútállomás
munkaakció

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.