Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Húsz eurós támogatás, sokaknak ez is nagy segítség

2021.12.07
11:32
2021.12.07
15:18
Forrás
Pannon RTV
Megkapták a 20 eurós állami támogatást a szerbiai nyugdíjasok és a szociális támogatásban részesülő polgárok. A többi felnőtt állampolgár részére szerdán és csütörtökön utalják ezt az összeget.

Siniša Mali pénzügyminiszter elmondta, hogy összesen több mint 5 millió 800 ezer szerbiai polgár részesül ebben a válságkezelő támogatásban, amire összesen 13,6 milliárd dinárt különített el a szerb kormány.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A hideg ellenére Szabadkán már a bankok nyitása előtt egy órával elkezdtek gyülekezni a nyugdíjasok, hogy felvegyék a 20 euró értékű támogatást. Megkérdeztük tőlük, mit jelent számukra ez a pénzsegély.

Konc Gizella: „Minden dinár jól jön, kicsi a nyugdíj, 37 év munkaévhez képest nagyon kevés a nyugdíj. Hát, ennyi.”

Kollár Jusztina: „Hát én örülök személyesen ennek a pénznek, mert ugye jönnek az ünnepek is, Mikulás meg karácsony, meg hát élelemre költjük legjobban, ami kell. Jobb, mint a semmi.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Markovićék tanyán élnek, de már idősek, nincs erejük gazdálkodni. Ezért nagyon hálásak a támogatásért. Ezt a pénzt most húsra fogják költeni.

Lozika Marković: „Eddig soha nem volt ilyen, hogy támogatást kaptunk volna, segélyt az államtól. Nekünk mezőgazdasági nyugdíjunk van, nem nagy, de rendszeresen megkapjuk. Amit mondanak és megígérnek, azt be is tartják. Ilyen még soha nem volt, mint Vučić elnök.”

Pannon RTV

Nimčević Petar azt mondja, nagyon sokat jelent neki ez a segély, hiszen a 35 munkaévére mindössze 17 ezer dinár nyugdíjat kap, amiből 10 ezer dináros hitelkötelezettsége is van.

„Nekem néha három-négy napig nincs mit ennem. Elhiszi ezt nekem? Ha nem jönnének hozzám olyanok, akik megértik a helyzetemet, nem lenne mit ennem.”

Tanjug/Rade Prelić

Siniša Mali, szerb pénzügyminiszter a köztévé vendégeként elmondta, hogy Szerbia gazdasági növekedése idén meghaladja a 7%-ot, így a támogatások kifizetéséhez nem kellett nemzetközi hitelt felvenni.

„Idén 30 plusz 30 euróval segítettünk, szeptemberben fejenként még 50 eurót utaltunk a nyugdíjasoknak, és 60 eurót kaptak a munkanélküliek, azok, akik szerepelnek a munkaközvetítő nyilvántartásában. A Koszovó területén élő polgártársainkat 100 plusz 100 euróval támogattuk, ha emlékeznek. Minden kötelezettségünket teljesítettük a gazdaság irányában is.”

Szerdán és csütörtökön mindazok a felnőtt állampolgárok akik kérték, ugyancsak megkapják a 20 eurós támogatást.

20 euró
Szerbi
nyugdíjas
Siniša Mali

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.