Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Igor Jurić: Az életfogytig tartó börtönbüntetés bevezetése a polgárok és a kormány közös győzelme

2019.01.12
14:31
2019.01.12
18:50
Forrás
Szerbiai RTV
Így értékelte Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke a szerb elnök azon bejelentését, miszerint életfogytig tartó büntetésre ítélik a gyermekgyilkosokat és a visszaeső bűnözőket.

A törvénymódosítás annak a 160 ezer polgárnak a győzelme lehet, akik aláírták az Alapítvány súlyosabb büntetések bevezetésére vonatkozó petícióját - mondta Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke: „Ez egyfajta megerősítés, hogy érdemes volt harcolni, és reméljük, hogy az erőfeszítéseink kifizetődnek majd. El kell még mondanom, hogy megalakult a munkacsoport, ezt az igazságügyi miniszter asszony nyilvánosságra is hozta a tavalyi év végén, de ma erősítette meg ezt a szerb elnök, Aleksandar Vučić, hogy a büntetőtörvénykönyv módosítására vonatkozó javaslat el is lesz fogadva, és ez valóban reményt és bátorítást jelent arra vonatkozóan, hogy rövid időn belül meg is történik majd.”

Igor Jurić
Tijana Jurić Alapítvány

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.