Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Igor Jurić: Az életfogytig tartó börtönbüntetés bevezetése a polgárok és a kormány közös győzelme

2019-01-12
14:31
2019-01-12
18:50
Forrás
Szerbiai RTV
Így értékelte Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke a szerb elnök azon bejelentését, miszerint életfogytig tartó büntetésre ítélik a gyermekgyilkosokat és a visszaeső bűnözőket.

A törvénymódosítás annak a 160 ezer polgárnak a győzelme lehet, akik aláírták az Alapítvány súlyosabb büntetések bevezetésére vonatkozó petícióját - mondta Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke: „Ez egyfajta megerősítés, hogy érdemes volt harcolni, és reméljük, hogy az erőfeszítéseink kifizetődnek majd. El kell még mondanom, hogy megalakult a munkacsoport, ezt az igazságügyi miniszter asszony nyilvánosságra is hozta a tavalyi év végén, de ma erősítette meg ezt a szerb elnök, Aleksandar Vučić, hogy a büntetőtörvénykönyv módosítására vonatkozó javaslat el is lesz fogadva, és ez valóban reményt és bátorítást jelent arra vonatkozóan, hogy rövid időn belül meg is történik majd.”

Igor Jurić
Tijana Jurić Alapítvány

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.