Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Igor Jurić: Az életfogytig tartó börtönbüntetés bevezetése a polgárok és a kormány közös győzelme

2019-01-12
14:31
2019-01-12
18:50
Forrás
Szerbiai RTV
Így értékelte Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke a szerb elnök azon bejelentését, miszerint életfogytig tartó büntetésre ítélik a gyermekgyilkosokat és a visszaeső bűnözőket.

A törvénymódosítás annak a 160 ezer polgárnak a győzelme lehet, akik aláírták az Alapítvány súlyosabb büntetések bevezetésére vonatkozó petícióját - mondta Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke: „Ez egyfajta megerősítés, hogy érdemes volt harcolni, és reméljük, hogy az erőfeszítéseink kifizetődnek majd. El kell még mondanom, hogy megalakult a munkacsoport, ezt az igazságügyi miniszter asszony nyilvánosságra is hozta a tavalyi év végén, de ma erősítette meg ezt a szerb elnök, Aleksandar Vučić, hogy a büntetőtörvénykönyv módosítására vonatkozó javaslat el is lesz fogadva, és ez valóban reményt és bátorítást jelent arra vonatkozóan, hogy rövid időn belül meg is történik majd.”

Igor Jurić
Tijana Jurić Alapítvány

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.