Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Igor Jurić: Az életfogytig tartó börtönbüntetés bevezetése a polgárok és a kormány közös győzelme

2019-01-12
14:31
2019-01-12
18:50
Forrás
Szerbiai RTV
Így értékelte Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke a szerb elnök azon bejelentését, miszerint életfogytig tartó büntetésre ítélik a gyermekgyilkosokat és a visszaeső bűnözőket.

A törvénymódosítás annak a 160 ezer polgárnak a győzelme lehet, akik aláírták az Alapítvány súlyosabb büntetések bevezetésére vonatkozó petícióját - mondta Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke: „Ez egyfajta megerősítés, hogy érdemes volt harcolni, és reméljük, hogy az erőfeszítéseink kifizetődnek majd. El kell még mondanom, hogy megalakult a munkacsoport, ezt az igazságügyi miniszter asszony nyilvánosságra is hozta a tavalyi év végén, de ma erősítette meg ezt a szerb elnök, Aleksandar Vučić, hogy a büntetőtörvénykönyv módosítására vonatkozó javaslat el is lesz fogadva, és ez valóban reményt és bátorítást jelent arra vonatkozóan, hogy rövid időn belül meg is történik majd.”

Igor Jurić
Tijana Jurić Alapítvány

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.