Ugrás a tartalomra

Ingyenes mellrákszűrés egészségügyi biztosítás nélkül is a Magyarkanizsa községbeli nőknek

2024.02.22
09:38
2024.02.22
16:24
Forrás
Pannon RTV
Küzdjön, mint egy nő! – ezt a nevet viseli az a kezdeményezés, amelynek keretében a Magyarkanizsa községben élő nők részt vehetnek egészségügyi biztosítás nélkül is mellrákszűrésen.

A mammográfiai vizsgálatot mobil készülék segítségével a Vajdasági Klinikai Központ szakemberei végzik el Magyarkanizsán, majd Horgoson is. A megelőző vizsgálat már második alkalommal érhető el a község területén, az előző alkalommal 700 nő élt a vizsgálat lehetőségével.

Az érdeklődők a 062/789-492-es telefonszámon jelentkezhetnek.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: A nők hiába jogosultak, 40 év felett, körülbelül 4000-en, a községben, a megelőző vizsgálatra. Tehát 40 év felett lehet jelentkezni, de mi leginkább az 50 és a 69 év közötti nőknek ajánljuk, mert náluk a legveszélyesebb, hogy kialakulhat egy emlőrák. Tudjuk, hogy a nőknél ez a leggyakoribb rákos megbetegedés, tehát ajánljuk, hogy most használják ki a lehetőséget.

Magyarkanizsa község
mellrákszűrés

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.