Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Iskolanapot ünnepelt a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola

2019-05-10
18:57
2019-05-10
20:15
Forrás
Pannon RTV
Az intézmény az elmúlt időszakban számos területen fejlődött. Egyebek mellett megújult a tornaterem, és új számítógépekre is sikeresen pályáztak.

Az eseményen részt vett Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár és Vicsek Annamária, oktatási államtitkár is.

Kárász Karolina, az iskola névadójának mellszobra mellett gyűltek össze a diákok, a tanárok és vendégek az iskolanapi rendezvényen.

A tanulók énekkel és a saját verses produkcióikkal készültek. Fujkin Zsófia, tanuló, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Én nagyon élveztem, nagyon szeretek énekelni. A tanárnő nagyon sokat segített nekünk és tényleg nagyon viccesek voltak a próbák is.”

Az elmúlt két évben számos beruházás valósult meg a horgosi és kispiaci iskola épületében - hangsúlyozta Szekeres Valentin. Az iskola igazgatója hozzátette, informatikai szempontból jelentősen felzárkózott az intézmény: „Gondolok itt a horgosi épület tornatermének a felújítására, illetve az ablakcserék megvalósulására. Ezt az elmúlt két évben folytatni tudtuk. Kispiacon új táblát kapott az intézmény, továbbá számítógépekkel gazdagodott az iskolánk.”

A Kárász Karolina Általános Iskolában a térség egyik legminőségibb oktatása és nevelése zajlik - mondta Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár: „A tartomány igyekszik mindezt segíteni, nemcsak itt Horgoson hanem az egész Vajdaságban. Évről évre úgy a pályázatainkon az épületek felújítására, úgy a projektumokra jelentős pénzösszegeket látunk elő.”

A tanulók létszáma jelenleg 489. A tanítás szerbül és magyarul is folyik. Vicsek Annamária, oktatási államtitkár, Szerbia: „Az Oktatási Minisztérium államtitkáraként folyamatos kapcsolatban voltam az elmúlt években is az igazgatóval, a vezetőséggel, hiszen olyan esetekben, amikor kis létszámú osztályokat kell kiharcolni a minisztériumban, akkor ezt meg kell tennünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez rendben legyen.”

Az ünnepi műsor a helyi művelődési házban folytatódott, ahol az iskola tanulói további színes produkciókat adtak elő.

Horgos
Kárász Karolina Általános Iskola
iskolanap
Nyilas Mihály
Vicsek Annamária
Szekeres Valentin

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.