Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Iskolanapot ünnepelt a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola

2019-05-10
18:57
2019-05-10
20:15
Forrás
Pannon RTV
Az intézmény az elmúlt időszakban számos területen fejlődött. Egyebek mellett megújult a tornaterem, és új számítógépekre is sikeresen pályáztak.

Az eseményen részt vett Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár és Vicsek Annamária, oktatási államtitkár is.

Kárász Karolina, az iskola névadójának mellszobra mellett gyűltek össze a diákok, a tanárok és vendégek az iskolanapi rendezvényen.

A tanulók énekkel és a saját verses produkcióikkal készültek. Fujkin Zsófia, tanuló, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Én nagyon élveztem, nagyon szeretek énekelni. A tanárnő nagyon sokat segített nekünk és tényleg nagyon viccesek voltak a próbák is.”

Az elmúlt két évben számos beruházás valósult meg a horgosi és kispiaci iskola épületében - hangsúlyozta Szekeres Valentin. Az iskola igazgatója hozzátette, informatikai szempontból jelentősen felzárkózott az intézmény: „Gondolok itt a horgosi épület tornatermének a felújítására, illetve az ablakcserék megvalósulására. Ezt az elmúlt két évben folytatni tudtuk. Kispiacon új táblát kapott az intézmény, továbbá számítógépekkel gazdagodott az iskolánk.”

A Kárász Karolina Általános Iskolában a térség egyik legminőségibb oktatása és nevelése zajlik - mondta Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár: „A tartomány igyekszik mindezt segíteni, nemcsak itt Horgoson hanem az egész Vajdaságban. Évről évre úgy a pályázatainkon az épületek felújítására, úgy a projektumokra jelentős pénzösszegeket látunk elő.”

A tanulók létszáma jelenleg 489. A tanítás szerbül és magyarul is folyik. Vicsek Annamária, oktatási államtitkár, Szerbia: „Az Oktatási Minisztérium államtitkáraként folyamatos kapcsolatban voltam az elmúlt években is az igazgatóval, a vezetőséggel, hiszen olyan esetekben, amikor kis létszámú osztályokat kell kiharcolni a minisztériumban, akkor ezt meg kell tennünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez rendben legyen.”

Az ünnepi műsor a helyi művelődési házban folytatódott, ahol az iskola tanulói további színes produkciókat adtak elő.

Horgos
Kárász Karolina Általános Iskola
iskolanap
Nyilas Mihály
Vicsek Annamária
Szekeres Valentin

Most

20:39, Frissítve: 20:46

Szijjártó Péter: Megvédjük határainkat!

Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait - jelentette ki Szijjártó Péter.
18:52, Frissítve: 19:00

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb a főváros közelében. Pénteken szerte az országból érkeztek hírek a felcsapó lángokról, az utóbbi 24 órában pedig 80 esetet jelentettek.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.