Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Iskolanapot ünnepelt a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola

2019-05-10
18:57
2019-05-10
20:15
Forrás
Pannon RTV
Az intézmény az elmúlt időszakban számos területen fejlődött. Egyebek mellett megújult a tornaterem, és új számítógépekre is sikeresen pályáztak.

Az eseményen részt vett Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár és Vicsek Annamária, oktatási államtitkár is.

Kárász Karolina, az iskola névadójának mellszobra mellett gyűltek össze a diákok, a tanárok és vendégek az iskolanapi rendezvényen.

A tanulók énekkel és a saját verses produkcióikkal készültek. Fujkin Zsófia, tanuló, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Én nagyon élveztem, nagyon szeretek énekelni. A tanárnő nagyon sokat segített nekünk és tényleg nagyon viccesek voltak a próbák is.”

Az elmúlt két évben számos beruházás valósult meg a horgosi és kispiaci iskola épületében - hangsúlyozta Szekeres Valentin. Az iskola igazgatója hozzátette, informatikai szempontból jelentősen felzárkózott az intézmény: „Gondolok itt a horgosi épület tornatermének a felújítására, illetve az ablakcserék megvalósulására. Ezt az elmúlt két évben folytatni tudtuk. Kispiacon új táblát kapott az intézmény, továbbá számítógépekkel gazdagodott az iskolánk.”

A Kárász Karolina Általános Iskolában a térség egyik legminőségibb oktatása és nevelése zajlik - mondta Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár: „A tartomány igyekszik mindezt segíteni, nemcsak itt Horgoson hanem az egész Vajdaságban. Évről évre úgy a pályázatainkon az épületek felújítására, úgy a projektumokra jelentős pénzösszegeket látunk elő.”

A tanulók létszáma jelenleg 489. A tanítás szerbül és magyarul is folyik. Vicsek Annamária, oktatási államtitkár, Szerbia: „Az Oktatási Minisztérium államtitkáraként folyamatos kapcsolatban voltam az elmúlt években is az igazgatóval, a vezetőséggel, hiszen olyan esetekben, amikor kis létszámú osztályokat kell kiharcolni a minisztériumban, akkor ezt meg kell tennünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez rendben legyen.”

Az ünnepi műsor a helyi művelődési házban folytatódott, ahol az iskola tanulói további színes produkciókat adtak elő.

Horgos
Kárász Karolina Általános Iskola
iskolanap
Nyilas Mihály
Vicsek Annamária
Szekeres Valentin

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.