Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Isten gondviselő kegyelmét, szeretetének megújulását kérték az új tanévben

2023.09.17
14:27
2023.09.17
17:37
Forrás
Pannon RTV
A bácsfeketehegyi református templomban megtartott tanévnyitó istentiszteleten a helyi iskola diákjai és tanárai is nagy számban részt vettek.

Gyerekekkel népesült be a bácsfeketehegyi református templom a tanévnyitó istentiszteleten. A tanulók szavalatokkal készültek az alkalomra. Mint mondják, örömmel vesznek részt ezen az eseményen, hálát adnak a szép szünidőért, és a további sikeres tanulmányokért imádkoznak.

Varkula Anna, Bácsfeketehegy: „Minden évben új osztályok jönnek felsőbe, és ez nekem nagyon örömteli, mivel így ők is pár éven belül a református egyház felnőtt tagjai lehetnek, miután konfirmáltak. Nagyon boldog látvány, amikor a templomba az egész iskola bevonul, és látszik rajtuk, hogy szeretnek templomba jönni.

Bácsfeketehegyen 18 elsős, összesen pedig 148 magyar diák kezdte meg a tanévet, amelyből 142-en járnak református hittanra.

Szabó Bence, Bácsfeketehegy: „Járok hittanra, ez azért fontos, hogy többet tudjak a Bibliáról és Istenről.”

A református településen kilenc éve tartanak tanévnyitó istentiszteletet. Ezt az eseményt és a hitoktatást is fontosnak tartják az iskola tanárai és vezetősége is, a gyerekek pozitív lelki fejlődése szempontjából.

Kanyó István, igazgató, Nikola Đurković Általános Iskola, Bácsfeketehegy: „A média, ami mostanában van, az sok erőszakot, sok negatív dolgot közvetít a társadalom felé, ugyanúgy ez a gyerekek felé is érvényes. Hallottuk, láttuk azt az esetet Belgrádban is, és ezekkel, a hitoktatás meg az ilyen történések, hisszük, hogy megakadályozzák a gyerekeknél, hogy ezek a negatív gondolatok, negatív történések gyökeret verjenek.”

Minél több időt töltünk Isten közelében, annál inkább meghalljuk szavát, ezért is fontos a templomba járás - emelte ki Orosz Attila, református esperes. Áldást kért a tanévre, az oktatókra és a gyermekekre.

Orosz Attila, református esperes, Bácsfeketehegy: „Amit egyébként itt megpróbálunk becsempészni meg a gyermekek lelki világára hatni, hogy mennyire fontos az Isten előtti elcsendesedés, az Istennel való személyes kapcsolat kialakítása, mert ez nagyon fontos dolog, hogy aztán felnőtt keresztyénként bekapcsolódjon a gyülekezet életébe, megérezze, hogy miért jó az Istennel jó kapcsolatban lenni.”

Az istentiszteletet keresztelő tette még ünnepélyesebbé. A tanévnyitó istentisztelet végén rendhagyó módon a diákokkal az élen vonult ki a templomból a gyülekezet, majd megvendégelték a résztvevőket.

Isten
tanév
Bácsfeketehegy
református
tanévnyitó
istentisztelet
Orosz Attila

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.