Ugrás a tartalomra

Jövő áprilisban magyar nemzeti zarándoklat lesz a Vatikánban

2023.10.02
16:30
2023.10.02
16:37
Forrás
MTI
Ezt jelentette be Erdő Péter bíboros, miután Ferenc pápa fogadta őt Veres András püspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolitával közösen a Vatikánban.

Erdő Péter elmondta: köszönetet mondtak Ferenc pápának április végi magyarországi látogatásáért. A pápa látogatása "egész Magyarország ügye volt" - jelentette ki a bíboros. Hangsúlyozta, a pápa látogatása új lendületet és új erőt adott az egész katolikus közösségnek. Erdő Péter elmondta, bejelentették Ferenc pápának, hogy szeretnének a hívekkel együtt is köszönetet mondani, ezért jövő év áprilisára nemzeti zarándoklatot terveznek.

zarándoklat
magyar
Vatikan
Erdő Péter
Ferenc pápa
Veres András

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.