Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tumisu

Jövőre szigorúbb büntetések járhatnak a családon belüli erőszakért

2023.09.17
11:54
2023.09.17
12:50
Forrás
Magyar Szó
Akár öt évig terjedő börtönbüntetést is kiróhatnak.

Jövőre szigorúbb büntetések járhatnak a családon belüli erőszakért és a molesztálásért. Maja Popović igazságügyi miniszter azt mondta, jövőre elfogadhatják a Büntetőjogi törvény módosítását, amelyben a családon belül erőszak elkövetéséért hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetést javasolnak a jelenlegi három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel szemben. Popović kifejtette, a fegyverrel vagy más súlyos testi sérüléseket okozó tárggyal vagy eszközzel történt családon belüli erőszakért egytől tíz évig terjedő szabadságveszést javasolnak.

A nemi erőszakért, valamint a tehetetlen személyek és gyerekek molesztálásáért életfogytiglani börtönbüntetést javasolnak.

családon belüli erőszak
büntetés

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.