Ugrás a tartalomra

„Karácsony üzenete, hogy Isten családjába tartozhatunk”

2023.12.25
14:57
Forrás
Pannon RTV
Ehhez nem kell mást tenni, mint viszonozni az ősbizalmat, amivel Isten megajándékoz bennünket - emelte ki Balog Zoltán református püspök karácsony napján Budapesten.

Karácsony ünnepe "ujjongó megvallása" annak, hogy a "világ meghitt otthonunk" és az "utolsó szó mindig a szereteté" - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek karácsony éjjelén a budapesti Szent István-bazilikában. Fabiny Tamás pedig úgy fogalmazott: Jézusban, egy gyermekben Isten mosolyog a világra. Lehet vigaszunk, mert Isten ott van a mélységben - mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke. Karácsony üzenete, hogy Isten családjába tartozhatunk, és ehhez nem kell mást tenni, mint viszonozni az ősbizalmat, amivel Isten megajándékoz bennünket - emelte ki Balog Zoltán református püspök karácsony napján Budapesten.

Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek karácsony éjjelén a budapesti Szent István-bazilikában. A bíboros a zsúfolásig telt székesegyházban a szentmise kezdetén emlékeztetett: ez a szeretet, amit hálával és szeretettel kell viszonoznunk, és ami arra kötelez, hogy szeretettel forduljunk egymás felé is.

Fabiny Tamás úgy fogalmazott, az angyalok nem a császárkori Rómába, de még csak nem is Jeruzsálembe mentek, énekük a betlehemi mezőn harsant fel, ahol Jézus megszületett. A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke igehirdetésében azt hangsúlyozta, hogy Jézus nem a hatalmasságok útját járta. Mivel nem a magasságot, hanem a mélységet kereste, ezért aki a mélységben él, nem kell hogy tovább keresse őt. Jézus ott van hozzánk a legközelebb, ahol a legkevésbé várjuk - hangsúlyozta.

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke arról beszélt: János evangéliuma szerint a világ kettéválik karácsonykor is. Azokra, akik befogadták Jézust, és azokra, akik nem, pedig a saját világába jött. Ugyanakkor karácsony üzenete az is, hogy van átjárás a két csoport között, ha egyszer beengeded Jézus Krisztust az életedbe, akkor átalakít, megváltoztat, Isten gyermekévé tesz - Balog Zoltán tette hozzá.

karácsony
Erdő Péter
Balog Zoltán
Fabiny Tamás

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.