Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Kedden tárgyalnak a szerb-magyar határ átjárhatóságáról

2021-01-23
13:43
2021-01-23
13:53
Forrás
Facebook
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azon dolgozik, hogy meggyőzze az illetékeseket az ügy fontosságáról.
Pannon RTV

Ne próbálja elfogadtatni velünk senki azt, hogy a magyar határ átjárhatósága nagyobb járványkockázattal jár, mint a boszniai, albániai, észak-macedóniai, montenegrói vagy bolgár határ átjárása - írja közösség oldalán a VMSZ elnöke.

Pásztor István kifejti, abban reménykedett, hogy már mától enyhülnek a határ átkelésével kapcsolatos korlátozások, megszűnik a kötelező teszt és karanténkötelezettség a Magyarországról történő beutazáskor. A pártelnök posztjában az áll, ezért szállt síkra hosszú hetek óta, a kormányzati szereplők, a politikusok részéről folyamatos volt a megértés, közös volt a reménykedés. A válságstáb járványorvosi részének merev elutasítása, teljes rugalmatlansága azonban nagy csalódást váltott ki bennem - közölte a VMSZ elnöke.

Pásztor István azt írja, tiszteletben tartja az álláspontjukat, de igazságtalannak, érthetetlennek, életszerűtlennek és értelmetlennek tartja azt. Hangot adtam és adok folyamatosan a véleményünknek, küzdök az elfogadtatásáért - tette hozzá Pásztor.

Kedden kerül újra asztalra a kérdés, remélem, számunkra kedvezőbb végkifejlettel - közölte a politikus.

szerb-magyar határ
Pásztor István
határátkelés
enyhítés

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.