Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Kedden tárgyalnak a szerb-magyar határ átjárhatóságáról

2021.01.23
13:43
2021.01.23
13:53
Forrás
Facebook
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azon dolgozik, hogy meggyőzze az illetékeseket az ügy fontosságáról.
Pannon RTV

Ne próbálja elfogadtatni velünk senki azt, hogy a magyar határ átjárhatósága nagyobb járványkockázattal jár, mint a boszniai, albániai, észak-macedóniai, montenegrói vagy bolgár határ átjárása - írja közösség oldalán a VMSZ elnöke.

Pásztor István kifejti, abban reménykedett, hogy már mától enyhülnek a határ átkelésével kapcsolatos korlátozások, megszűnik a kötelező teszt és karanténkötelezettség a Magyarországról történő beutazáskor. A pártelnök posztjában az áll, ezért szállt síkra hosszú hetek óta, a kormányzati szereplők, a politikusok részéről folyamatos volt a megértés, közös volt a reménykedés. A válságstáb járványorvosi részének merev elutasítása, teljes rugalmatlansága azonban nagy csalódást váltott ki bennem - közölte a VMSZ elnöke.

Pásztor István azt írja, tiszteletben tartja az álláspontjukat, de igazságtalannak, érthetetlennek, életszerűtlennek és értelmetlennek tartja azt. Hangot adtam és adok folyamatosan a véleményünknek, küzdök az elfogadtatásáért - tette hozzá Pásztor.

Kedden kerül újra asztalra a kérdés, remélem, számunkra kedvezőbb végkifejlettel - közölte a politikus.

szerb-magyar határ
Pásztor István
határátkelés
enyhítés

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.