Ugrás a tartalomra
Tanjug/Slobodan Miljevic

Készen állnak a védettségi igazolványok Szerbiában

2021.09.25
12:35
2021.09.25
15:06
Forrás
Tanjug
A vendéglátóipari egységek tulajdonosai máris kérhetik ezeket, nem kell megvárniuk a kormánydöntést.

Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter bejelentette: készen állnak a védettségi igazolványok Szerbiában. A tárcavezető Nišben arról beszélt, hogy amennyiben van rá lehetőségük, a vendéglátóipari egységek tulajdonosai máris kérhetik ezeket, nem kell megvárniuk az erről szóló kormánydöntést, hiszen az emberek egészségének megóvásáról van szó. Zlatibor Lončar niši körútja során elmondta továbbá, a védettségi igazolványok alkalmazásáról szóló hivatalos döntésről még egyeztetnek, igyekeznek megtalálni a legjobb megoldást.

Védettségi igazolványhoz köti az előadásokon való részvételt, valamint más tevékenységeket is a Belgrádi Egyetem Orvostudományi Kara. A határozatban az olvasható, hogy a szeptember 23-án meghozott döntés értelmében az oktatás mellett az egyéb, tantermen kívüli foglalkozásokon is védettségi igazolványhoz kötött a részvétel. 

védőoltás
védettségi igazolvány

Most

09:51

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.
07:36, Frissítve: 10:01

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.