Ugrás a tartalomra

Két hét betegszabadság lesz a maximum

2023.08.06
10:58
Forrás
Szerbiai RTV
Készül az egészségbiztosításról szóló törtvény módosítása Szerbiában, előreláthatólag az általános orvos csak két hétnyi betegszabadságot írhat majd ki, az esetleges meghosszabbításról bizottság dönt majd.

Erről az egészségügyi tárcavezető, Danica Grujičić beszélt a szerb közmédia műsorában.

Elmondta, megengedhetetlen, hogy egyes munkavállalók több hónapnyi betegszabadságra vonulnak el, jellemzően a nyári hónapokban. Ezeknek a visszaéléseknek szeretnék az elejét venni. A két hetes korlátozás nem vonatkozik majd a daganatos betegekre, valamint a várandós nőkre.

Arról is beszélt, hogy az elkövetkező időszakban megkezdődik az országban az alapfokú egészségügyi ellátás átszervezése, először a dél-szerbiai körzetekben próbálják ki majd az általános orvosi ellátás új rendszerét.

betegszabadság
törvény
egészségügy
Danica Grujičić
bizottság
egészségbiztosítási törvény

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.