Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Kezdő vállalkozókat támogat a tartomány

2023.09.19
16:54
2023.09.19
21:37
Forrás
Pannon RTV
A szerződéseket ünnepélyesen ma adta át Nenad Ivanišević tartományi gazdasági titkár Újvidéken.

Növekedési potenciállal rendelkező, innovatív, kezdő vállalkozókat karolt fel a tartományi kormány. 19 vajdasági startup vállalkozó részesült mintegy 9,8 millió dináros támogatásban. Nenad Ivanišević illetékes titkár elmondta, jövőre két pályázatot indítanak, egyiket a kezdő vállalkozók részére, a másikat pedig a 35 évnél fiatalabb cégtulajdonosoknak.

Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági titkár: A pályázat gondolata, koncepciója, hogy segítsük a kezdő vállalkozókat és mi a kezdést startupként definiáltuk, de nem általános fogalomként, mert ha azt mondjuk, hogy startup, az emberek rendszerint IT cégekre gondolnak. Mi startup vállalatnak tekintjük a csomagolóanyagot készítő, a betonblokkokat gyártó cégeket és a szépségiparban működő vállalatokat és az IT cégeket is.

Újvidék
startup cég
Nenad Ivanišević

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.
14:41, Frissítve: 16:07

Megérkezett a Petőfi-busz Vajdaságba

A Petőfi Irodalmi Múzeum „Átröpülök hosszában hazámon” című vándorkiállítása a vajdasági Mozdulj! Petőfi! programsorozat részeként három napon át Vajdaság hat településen állomásozik.

Népszerű