Ugrás a tartalomra

Kezelés párkapcsolati erőszak elkövetőinek

2023.08.30
17:23
Forrás
Közlemény
A párkapcsolati erőszak elkövetőinek terápiájában a hangsúly az erőszak elkövetéséhez hozzájáruló hiedelmek megváltoztatásán van, de olyan konstruktív viselkedési és kapcsolati modellek elsajátításán is, amelyek minden családtag számára előnyösek.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Tartományi Demográfiai és Szociális Titkárság által támogatott projekt keretében szeptember elejétől év végéig a Családi Tanácsadó és Segítő Központ végzi a párkapcsolati erőszak elkövetőinek kezelését.

Amikor a kliens jelentkezik kezelésre, egyéni foglalkozásokat szerveznek, majd ezt követően értékelik, hogy a kliens bekerül-e a csoportmunkába. A foglalkozásokat hetente egyszer, másfél óráig tartjuk. A csoportos kezelést egy terápiás házaspár végzi, akik a norvég ATV szervezet speciális képzésén vettek részt, és korábban pszichoterápiás tapasztalattal és családi erőszakkal kapcsolatos munka tapasztalattal rendelkeztek.

A kezelés tizenkét alkalmas (három hónapig). A kezelést a Šantićeva 27. szám alatti Családi Tanácsadó és Támogató Központ helyiségeiben végzik, a klienseknek megfelelő egyeztetett időpontban.

A kezelés akkor lehetséges, ha megtörténik a társadalmi beavatkozás és az erőszak megszűnik. Ez a program kizárólag olyan férfiaknak szól, akik élettársi kapcsolatban erőszakot követtek el, és szerb nyelven zajlik. Be kell ismerniük, hogy erőszakot követtek el, és el akarják fogadni a kezelést, vagyis a segítséget. Felelősséget vállalnak (legalábbis részben) az elkövetett erőszakért, és megállapodnak abban, hogy aláírnak egy erőszakmentességi megállapodást. A szakértői csoport kapcsolatot tart az áldozattal, és ellenőrzi az erőszak hiányát.
Az erőszak nemcsak az áldozatra, a gyerekekre vagy a családra is pusztító hatással van, de hosszú távon az elkövetőre is.
Az elkövetők gyakran érzik magukat bűnösnek, tehetetlennek, frusztráltnak, nehezen tudják fenntartani a harmonikus partnerkapcsolatokat, és újra és újra magukra maradnak.

A párkapcsolati problémákat sokféleképpen lehet hatékonyan megoldani, miközben az erőszak rendkívül hatástalan. A párkapcsolati erőszak elkövetőinek terápiájában a hangsúly az erőszak elkövetéséhez hozzájáruló hiedelmek megváltoztatásán van, de olyan konstruktív viselkedési és kapcsolati modellek elsajátításán is, amelyek minden családtag számára előnyösek.

Érdeklődni lehet az 551-619-es telefonszámon vagy a subotica.csr@minrzs.gov.rs e-mail címen.

erőszak
párkapcsolat
kezelés

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.