Ugrás a tartalomra

Kiosztották a diplomákat a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola végzős hallgatóinak

2023.11.08
16:32
2023.11.08
17:08
Forrás
Pannon RTV
Most a 2022/2023-ban végzett 120 mérnökhallgatónak adták át az okleveleket.

A hallgatók többsége már a tanulmányai közben is munkába tud állni, vagy gyakorlatra járni. Többen is arról számoltak be, hogy a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola biztonságot jelent számukra, hogy itthon tudjanak boldogulni a jövőben. „Azért választottam, mert nagyon sokan kimennek külföldre, hogy elérjék azt a fizetést, amit szeretnének maguknak. Én azért választottam az informatikát, mert az informatikával innen is, a szülővárosomból el tudom érni azt, amit a többiek külföldön.”- nyilatkozta az egyik frissdiplomás főiskolás.

A Műszaki Szakfőiskola az egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézmény a környéken - nyilatkozta Fürstner Igor. Az intézmény igazgatója hozzátette, ezt mutatja az is, hogy több mint száz hallgató kapta meg most a diplomáját. „Többnyire mérnökök, informatikusok, gépészek, villamosmérnökök, mérnökmenedzserek, illetve mechatronikusok. Ők többnyire most kapják meg hivatalosan a diplomájukat, de az én értesüléseim szerint több mint 90 százaléka már munkaviszonyban van, méghozzá a szakmájában, amire nagyon büszkék vagyunk.”

Ünnepi beszédében Zoran Milošević tartományi felsőoktatási titkár nemcsak gratulált a hallgatóknak, hanem felhívta a figyelmet annak jelentőségére, hogy mennyire fontos, hogy ezek a szakemberek Szerbiában maradjanak akár a továbbtanulás, akár a munkavállalás céljából. „120 mérnök hatalmas tőke, így mondják a közgazdászok, erőforrás. Mondhatom, hogy ez egy igazán nagy személyes és kollektív boldogság, mert ezzel megteremthetjük az előfeltételeket arra, hogy bekerülhessünk egy olyan erőteljes iparág körforgásába, amelyet egy kedvező környezetben hoztunk létre, és vonzóvá tehetjük a világ számára, ha itt maradnak, részesei lehetnek a közös sikernek.”

A tartományi kormány és az illetékes titkárság ezért igyekszik a jövőben is befektetni a felsőoktatásba, az oktatási intézmények felszerelésébe, amelyek által a jövő szakembereit képezhetik ki az országban - tette hozzá Zoran Milošević.

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
diplomaosztó
Fürstner Igor
Zoran Milošević

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.