Ugrás a tartalomra

Királyhalmon és Hajdújáráson osztották ki a babacsomagot

2023.12.12
15:25
2023.12.12
16:54
Forrás
Pannon RTV
Királyhalmon 23, Hajdújáráson pedig 35 babaváró csomagot osztottak ki az MNT munkatársai.

Babatakarót, törülközőt, kispárnát, szundikendőt és más apróságokat tartalmaznak a babaváró csomagok, amelyeket ma Királyhalmon és Hajdújáráson osztott ki a Magyar Nemzeti Tanács munkatársa. Magyarország kormánya babacsomag programja keretében az ősz folyamán összesen 3000 kisgyermek kapott ajándékot.

Pici koruk ellenére, Királyhalmon nagy érdeklődéssel várakoztak a gyerekek, akiket a szüleik magukkal hoztak a csomagosztásra.

Tari Tímea: „Nagyon jól esik nekünk, külhoni magyaroknak, hogy gondolnak ránk az anyaországból. Ez a kis jelképes ajándék biztos, hogy emlék marad a gyerekeknek. A kislányomnál is, ő idősebb, ő is kapott, és a mai napig használjuk a pokrócot, a kis szundikendőt is, úgyhogy örök emlék marad.”

Hajdújáráson is kiosztották a babaváró csomagokat. Olyan dolgok vannak a csomagban, amiből soha nincs elég és soha sincs sok – mondta Csipak Szarapka Dóra, aki egyéves kisfiával, Marcival jött el a babaváró csomagért.

Csipak Szarapka Dóra: „Ahol kisgyerek van, ott szerintem bármilyen csomagnak örül a gyermek, és a gyermeken keresztül persze a szülők is. Nagyon szép kis csomagot kaptunk, már belekukkantottunk, hasznos.”

Összesen 3000 csomag került a vajdasági magyar gyerekekhez, 2020 januárja és a 2023 márciusa között született gyerekek kaptak az ősz folyamán babacsomagot.

Rigó Pál Zsófia, az MNT alelnöke: „A Magyar Nemzeti Tanács alapvető feladata és vállalása, hogy támogassa a vajdasági magyar gyerekeket, és szüleiket a szülőföldön való boldogulásban. Ennek a folyamatnak az egyik első lépcsőfoka a gyermek érkezése. Ehhez társult Magyarország kormányának, a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak a babacsomag programja, amivel köszöntjük a vajdasági magyar gyerekeket. A későbbiekben ez kiegészül a Magyar Nemzeti Tanács komplex támogatási rendszerével.”

Királyhalmon 23, Hajdújáráson pedig 35 babaváró csomagot osztottak ki az MNT munkatársai.

babacsomag
Királyhalom
Hajdújárás
magyar kormány
MNT

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.