Ugrás a tartalomra

Kiváló választásnak bizonyul a szabadkai Kosztolányi gimi

2023.12.08
12:10
2023.12.08
15:56
Forrás
Pannon RTV
Nyílt napot tartottak a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban. Vajdaság szinte minden részéről érkeztek érdeklődő diákok és szülők. A kosztolányisok tanár-szülő és diák-diák beszélgetésekkel készültek erre a napra.

Kálmán Iván Kishegyesről érkezett a nyílt napra. Mindenképpen itthon szeretne tanulni, és az angol nyelv érdekli - a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium így kiváló választásnak bizonyulhat.

„Látom, hogy a gimnázium is nagyon rendezett, látszik hogy foglalkoznak vele. Nekem már ez is önmagában nagyon tetszik, főleg, hogy az angolra is bejöttem.”

A nyílt napon tanár- szülő, és diák-diák beszélgetéseket tartottak. És ki tudná a leghitelesebben elmondani, milyen is a gimnázium, ha nem azok a tanulók, akik évek óta ide járnak?!

A harmadikos Veréb Lídia csupa jót mesélt az intézményről.

„Az első, amit megemlítenék az a családi hangulat, ez nagyon pozitív tényező. A tanárok is nagyon kedvesek, a diákok között is nagyon jó a kapcsolat. Nagyon jó felkészítést is kapunk, tehát mi, angolosok a nyelvvizsgára, és a németesek is.”

A német és az angol szak mellett sport, valamint színház- és audiovizuális művészet szakra is várják a diákokat a következő tanévtől. A pénteki nyílt nap annyira sikeres volt, hogy nem is tudták időben elkezdeni az intézmény bemutatását.

Nagy Tibor, igazgató, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Már kellene, hogy tartson a szülőértekezlet, de nem tudjuk elkezdeni, mert még mindig özönlenek a gyerekek és a szülők. Lehet, hogy most rekordot fogunk dönteni. Reméljük, hogy ebből majd sokan jönnek a felkészítőre, utána a felvételire, és reméljük, hogy a felvételi nagyon sok gyereknek sikerül. Egyébként jól szokott sikerülni a felvételi, és azután teljes kvótával indulunk majd a 2024/25-ös iskolaévben.”

Angolra 36, németre 12, sport, valamint színház- és audiovizuális művészet szakra pedig 20-20 diákot tudnak felvenni a következő tanévtől. A felvételi előtt előkészítőre is várják az érdeklődőket.

nyílt nap
Szabadka
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű