Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Kombinált oktatás hétfőtől?

2022.01.14
12:29
Forrás
Pannon RTV, Novosti
Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.

A vajdasági középiskolások a kombinált oktatási modell szerint járnak iskolába majd. Ennek értelmében az osztályokat két csoportra osztanák, és naponta váltanák egymást. A maszkok viselete továbbra is kötelező az oktatási intézményekben. A köztársasági járványügyi válságstáb egyébként ma ülésezik majd, ahol a végső döntést meghozzák az illetékesek.

Annak ellenére, hogy a napokban rekordszámú fertőzöttet regisztráltak, a megjelent hírek szerint a válságstáb tagjai szkeptikusak az új, szigorúbb intézkedések elfogadásával kapcsolatban.

A testület orvosai ismét azt követelik, hogy a vendéglátóhelyeken a nap 24 órájában kötelező legyen a védettségi igazolvány, rövidítsék le a munkaidőt, és csökkentsék a beltérben tartózkodók számát.

oktatás
általános iskola
tantermi oktatás

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű