Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Kon: A következő év határozottan könnyebb lesz

2021.12.11
10:36
Forrás
Szerbiai RTV
A harmadik, azaz az emlékeztető oltás feltételezhetően az omikron vírusvariánstól is véd - jelentette ki a Szerbiai RTV műsorában dr. Predrag Kon epidemiológus, a válságstáb tagja.

Hangsúlyozta, a jövő hét második felére várható, hogy ezer alá csökken majd a napi fertőzésszám, a következő esztendő pedig határozottan könnyebb lesz majd. Kon továbbra is azon a véleményen van, hogy a védettségi igazolások használatát 24 órára kéne kiterjeszteni, emellett arra figyelmeztet, hogy a közelgő ünnepek valamint az újév miatt újra megnövekedhet a fertőzöttek száma, a külföldről hazatérő szerbiai állampolgárok és a szervezett bulik miatt. Kon továbbá elmondta, Szerbia lakosságának 58 százaléka van beoltva, harminc százalékuk pedig már a harmadik, emlékeztető oltást is felvette. 

Dr. Predrag Kon
Predrag Kon
epidemiológus
omikron
vírusmutáció
vírusmutáns
vírus
vírus
koronavírus-járvány
koronavírus elleni védőoltás
koronavírus-fertőzés
koronavírus-oltás
emlékeztetőoltás
válságstáb

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű