Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Kon: A következő év határozottan könnyebb lesz

2021.12.11
10:36
Forrás
Szerbiai RTV
A harmadik, azaz az emlékeztető oltás feltételezhetően az omikron vírusvariánstól is véd - jelentette ki a Szerbiai RTV műsorában dr. Predrag Kon epidemiológus, a válságstáb tagja.

Hangsúlyozta, a jövő hét második felére várható, hogy ezer alá csökken majd a napi fertőzésszám, a következő esztendő pedig határozottan könnyebb lesz majd. Kon továbbra is azon a véleményen van, hogy a védettségi igazolások használatát 24 órára kéne kiterjeszteni, emellett arra figyelmeztet, hogy a közelgő ünnepek valamint az újév miatt újra megnövekedhet a fertőzöttek száma, a külföldről hazatérő szerbiai állampolgárok és a szervezett bulik miatt. Kon továbbá elmondta, Szerbia lakosságának 58 százaléka van beoltva, harminc százalékuk pedig már a harmadik, emlékeztető oltást is felvette. 

Dr. Predrag Kon
Predrag Kon
epidemiológus
omikron
vírusmutáció
vírusmutáns
vírus
vírus
koronavírus-járvány
koronavírus elleni védőoltás
koronavírus-fertőzés
koronavírus-oltás
emlékeztetőoltás
válságstáb

Most

19:30, Frissítve: 19:41

Újra járható az M5-ös autópálya Lajosmizsénél

Az autópályán, Lajosmizse közelében a forgalom ismét zavartalanul haladhat. Kora este 3 gépkocsi ütközött az M5-ös autópályán Lajosmizsénél, a Szeged felé vezető oldalon - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
18:11, Frissítve: 18:48

Kisorsolták az első lakásokat a nyereményjátékon

Šabacra és Kruševacra került a Vedd el a számlát és nyerj! nevű nyereményjáték első két díja, legalább is itt kaptak számlát a vásárlásukról a beküldők. Egy másfél szobás és egy kétszobás belgrádi lakás jár a nyerteseknek.
17:07, Frissítve: 17:19

Petr Pavel nyerte a cseh elnökválasztást

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást - derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.
16:02, Frissítve: 17:22

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.