Ugrás a tartalomra

Kon: A PCR-teszt drágítása miatt sokan elállnak majd az utazástól, ami hasznos

2020.12.17
12:08
Forrás
Szerbiai RTV
Hónapok óta szó van a PCR-tesztek esetleges drágításáról Szerbiában, a jelenlegi 6 ezer dináros ár a beszerzési ár volt, nem volt belőle nyereség - erről beszélt ma Predrag Kon járványügyi szakember a Prva TV vendégeként.

Amióta végeznek PCR-tesztelést a régióban, itt volt a legolcsóbb, ecsetelte a szakorvos. Hozzátette, nem gondolná, hogy annak ára hatással van a teszteltek számára. Szerinte az emelés miatt sokan elállnak majd az utazástól, amely a jelenlegi járványügyi helyzetben hasznos.

Ahogyan arról mi is írtunk, a külföldiek számára a PCR-teszt Szerbiában 18 ezer dinárba kerül, a szerb állampolgároknak pedig 6 ezer dinárba, de csak év végéig, január elsején ugyanis már 9 ezer dinárt kell fizetni, ha valaki teszteltetné magát.

Predrag Kon
PCR-teszt
drágítás
áremelés
járvány
koronavírus

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.