Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Koronavírus-helyzet Szabadkán

2020-07-03
13:24
2020-07-03
17:25
Forrás
Közlemény
A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.

A Szabadkai Közkórház Fertőző Osztályán jelenleg 10 koronavírus-gyanús pácienset kezelnek, mindannyian stabil állapotban vannak. Az elmúlt 24 órában a légúti megbetegedéseket kezelő kórházi rendelőben 14 beteget vizsgáltak meg, 5 pácienst koronavírus gyanújával kórházi kezelésen benntartottak. Ők a Fertőző Osztályon vannak elkülönítve, várják a PCR-teszt eredményét. A tegnapi öt mintavételből, amelyeket ellenőrzésre küldtek, három pozitív lett. Javasolják a polgároknak, hogy minden zárt helyiségben és a közlekedési eszközökön használjanak védőmaszkot, tartsák be a távolságot, használjanak fertőtlenítőszert és rendszeresen mossanak kezet. A fiatalabbakat arra kérik, ne gyülekezzenek sokan zárt helyiségben, tekintettel, hogy mind gyakrabban betegszenek meg koronavírustól fiatalabb személyek.

koronavírus-fertőzöttek
Szabadkai Közkórház
Covid-rendelő
Forog a kamera

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.