Ugrás a tartalomra
Facebook/ Kovács Elvira

Kovács Elvira: „a gyermekeknek nincs saját hangjuk a közéletben és a politikai térben”

2022.11.29
15:14
2022.11.29
15:20
Forrás
Facebook
A gyermekek bántalmazástól való megóvása kapcsán szervezett konferenciát a polgárjogi biztos.

Kovács Elvira, a szerb köztársasági parlament VMSZ-es alelnöke azt mondta, a gyermekeknek nincs saját hangjuk a közéletben és a politikai térben. A biztonságukért, az egészségükért és a lehetőségeikért elsősorban a szüleik a felelősek, majd az oktatási rendszer, és mi, akik törvényeket és politikát alakítunk, első és utolsó védvonalként - magyarázta a politikus.

Szerbia egy olyan ország, amelyben a képviselőház a nemek közötti egyenlőség és az erőszak megelőzés terén tett munkájával megmutatta, hogy vannak olyan értékek, amelyek civilizációs konszenzussá váltak, és amelyek mellett minden ember kiáll - emelte ki Kovács Elvira.

Kovács Elvira
iskolai erőszak
iskolai bántalmazás

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.