Ugrás a tartalomra

Kövessük Jézust a gyermekség útján, és kegyelemben részesülhetünk

2022.12.25
14:42
2022.12.25
16:41
Forrás
Pannon RTV, MTI
Kövessük Jézust a gyermekség útján, és kegyelemben részesülhetünk, mert van bocsánat a bűneinkre – erről beszéltek a magyarországi egyházi vezetők karácsony napján.

Bárhogyan alakult is az életünk, minden bűnre van bocsánat Istennél – erre hívta fel a figyelmet karácsony napján, a megtestesülés ünnepén Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában bemutatott ünnepi szentmisén.

Erdő Péter, bíboros, esztergom-budapesti érsek: „Ne nyugodjunk bele, ha súlyos bűn terheli a lelkünket. Ne mondjuk azt, hogy úgysem tudunk változtatni az életünkön. Indítsunk el magunkban a tökéletes bánatot Isten iránti szeretetből. Határozzuk el, hogy elkerüljük a bűnt, és amint alkalmunk lesz, szentgyónásban is megvalljuk azt, és az egyház közreműködésével megkapjuk a felszabadító bizonyosságot, hogy Isten megbocsátotta bűneinket.”

A jézusi gyermekség jött el a világba – erről Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke beszélt Budapesten, a Hold utcai református templomban tartott karácsonyi istentiszteleten. Azt mondta, Krisztus Isten bizalmából született, aki azt akarja, hogy a gyermekség útján kövessük őt.

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke: „Abból a bizalomból született, hogy mindennek ellenére érdemes megszületni, ezekért az emberekért, értünk érdemes megszületni. És bármilyen rossz tapasztalata, gonosz tapasztalata volt azokkal az emberekkel, akikért megszületett, mégis ebben a bizalomban élt, ebből a bizalomból élt és ebben a bizalomban halt meg.”

Ádámmal a bűn, de Jézussal a kegyelem érkezett a világba, amely túlárad általa – mondta Fabiny Tamás a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a budavári evangélikus templomban bemutatott ünnepi istentiszteleten.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke: „Mi lesz velünk, jaj, nekünk! Nos, hihetünk abban, hogy most is a világi történelmet fölülírja az isteni üdvtörténet, és a mi kísértőnk nem Lucifer, hanem a mi kísérőnk Jézus Krisztus.”

Fabiny Tamás az ukrajnai háború kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a bűn bűnt szül, az emberiség az ádámi zsákutcába rohan, de Isten karácsonykor új történetet kezdett, lehetőséget kínál a megmenekülésre, a megtérésre és az új életre.

Erdő Péter
éjféli mise
karácsony
Balog Zoltán
Fabiny Tamás

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.