Ugrás a tartalomra

Lelkes gyerekek a lelki napon

2023.04.22
17:33
2023.04.22
17:59
Forrás
Pannon RTV
Zsúfolásig megtelt gyerekekkel a csantavéri Páduai Szent Antal templom szombaton. Több száz hittant tanuló, bácskai általános iskolás gyerek vett részt a csantavéri lelki napon.

A hagyományos rendezvény lelki délelőttel kezdődött, amelynek témája a szentek élete és útja volt.

Szikrázó áprilisi napsugaras idő fogadta Csantavéren a lelki napra a Bácska szinte minden településéről érkező gyerekeket, akik hittant hallgatnak az általános iskolában, kötelezően választható tantárgyként. A délelőtt folyamán a gyerekek hittanórán vettek részt, majd következett a várva várt sportnap a helyi focipályán.

Kerepes Sándor és Tóth Bálint negyedikes diákok Péterrévéről:
„- A templomba menés is érdekes volt. Hajtogattunk papírból is. Voltak fogócska játékok, kitalálós kvíz.
- Találtatok már új barátokat más településről is?
- Nem.
- A csapatotokkal játszotok?
- Igen.”

A csantavéri Kopunovity Edinának is érdekes volt a hittanon töltött délelőtt, mert közös játékokon is részt vehettek. Sőt, a hatodikos kislány új barátnőt is szerzett magának.
„- Miért jó itt lenni?
- Élvezetes és tudsz másokkal barátkozni, nekem ez tetszik benne a legjobban.”

Nem csak régen éltek hősök, ma is vannak közöttünk - sőt mindenki lehet az, akár a szentek is, akik a szeretet hősei - mondta dr. Szöllősi Tibor temerini plébános, aki a lelki délelőttön beszélt a gyerekeknek. „Nagyon nagy öröm az, hogy látják a hittanosok, hogy sokan vagyunk. Ez ad egy tömegélményt és ad egy örömöt, hogy milyen jó hittanosnak lenni, és milyen jó az Istenhez tartozni, hiszen nem én egyedül vagyok, vagy a barátom, barátnőm, hanem sokan vagyunk egész Bácskából. Itt tapasztalják a gyerekek, hogy milyen jó szépen játszani, szépen szórakozni, milyen jó értelmes, fontos dolgokról hallani. Ennek a lelki napnak van egy lelki oldala, és egy lelki előadást is hallgattak. Ebben az évben a szentek útja volt a téma. Megpróbáltuk felvázolni nekik, hogy lehetünk ma is hősök, a szeretet hősei. A szentek a szeretet hősei.”

A lelki nap második felében mozgásra, játékra invitálták a szervezők a gyerekeket a helyi sportpályára. Lehetett röplabdázni, focizni, labdázni, erőnléti játékokat játszani, sőt, táncolni is.

Júniusban a bérmálkozok találkozóját tartják meg, amelyet a szabadkai egyházmegye szervez majd.

lelki nap
Csantavér
hittanosok
gyerekek
Bácska

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.