Ugrás a tartalomra

Lépjünk derűlátón az újba!

2022.01.01
12:17
2022.01.01
16:20
Forrás
Pannon RTV
Fontos a keresztényi derűlátás és kitartás, hisz’ sok ismeretlen nap áll előttünk az új évben - erről szólt a tóthfalusi Utasi Jenő plébános a hívekhez az újévi szentmisén. Prédikációjában felhívta a figyelmet a család és a béke fontosságára is.

Reggel kilenckor tartották meg az új év első szentmiséjét a tóthfalusi Munkás Szent József római katolikus templomban. A közel 700 hívet számláló közösség egyik rendszeres templomlátogatója a helyi Bognár Margit. Számára fontos a vallás. Neveltetésének köszönhetően, a vallás iránti tisztelete arra ösztönzi, hogy minden misén részt vegyen.

Bognár Margit, Tóthfalu: „Nemcsak a nagy ünnepen kell elmenni, hanem mindig, amikor van rá idő. Sajnos az idősek egy része nem tud, a másik része pedig elengedi, és nem megy templomba, nem tartja fontosnak. Nekem ez megerősítést ad, hogy kapunk egy kis kegyelmet, hogy továbbra is bírjuk vinni az igánkat.”

A prédikáción Utasi Jenő atya egyházi vonatkozásban három dolgot emelt ki: Szűz Mária ünnepét, az új polgári év kezdetét és a béke világnapját: „Édesanyát, családot ünneplünk Jézus által. A család értéke minden évben eszünkbe kell, hogy jusson és felértékelődik ilyen természetfeletti szemszögből, annál is inkább, mert a családot nagyon sokan támadják napjainkban. A másik nagyon fontos dolog az új év kezdete. Ismeretlen előtt állunk, de derűlátón kell lépnünk az újba.”

A béke fontosságára is felhívta a plébános a figyelmet: elsőként magunkban kell felépíteni, majd azt átadva a környezetnek, és így kis lépésekben tudunk nagy erőre és szeretetre szert tenni.

Tóthfalu
Utasi Jenő atya
Utasi Jenő
új év

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.