Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Lesz-e harmadik dózisa a kínai vakcinának?

2021.03.29
07:44
Forrás
Tanjug
Az újabb koronavírus-variánsok gyengíthetik az említett oltóanyag hatásfokát.

A tesztelések harmadik fázisának kiértékelése után eldől, hogy bizonyos esetekben szükség lesz-e egy harmadik dózisra a kínai Sinopharm cég oltóanyagából vagy sem. Ezt a vállalat igazgatója nyilatkozta.

A Tanjug értesülései szerint a cég illetékesei ezt azért fontolgatják, mert az újabb koronavírus-variánsok gyengíthetik az említett oltóanyag hatásfokát. Ezért bizonyos esetekben, amennyiben szükséges, egy harmadik dózist is beadhatnak majd a Sinopharm vakcinából.

vakcina
Sinopharm
harmadik dózis
tesztelés

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.