Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ma nem volt torlódás a határon

2017-12-30
14:17
2017-12-30
17:45
Forrás
Pannon RTV
Az év utolsó napján minden bizonnyal nagyobb lesz a forgalom.

Ma nem volt nagyobb torlódás a szerb-magyar átkelőkön. Habár a karácsony előtti napokban több órát kellett várakozniuk a gépjárművezetőknek, most viszont meglepően kicsi a forgalom. Holnap az újévezők miatt azonban ismét megnövekedhet a várakozási idő.

Az ünnepi időszakban fokozott forgalomra kell számítani az átjárókon - figyelmeztet a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség. Szombaton azonban még nyoma sem volt ennek.

Mirko Kiselički, Szabadka:
„- Gyakran jár át a határon az ünnepek alatt?
- Nem, talán most másodszor, harmadszor életemben, nem szokásom.
- Mennyit várnak a határon?
- Most érkeztem, csak látom, hogy egy sáv dolgozik, de gondolom, hogy nem lesz hosszú a várakozás.”

Csók László, Szeged: „Havonta szoktunk jönni egyszer, kétszer Szabadkára a Rodába bevásárolni. Hát most elég tűrhető volt. Itt még hagyján, a magyar határon van inkább a probléma, ott össze szoktunk torlódni elég sokan.”

A nagyobb határforgalom inkább a pravoszláv ünnepek alatt várható újra - hívják fel a figyelmet az illetékesek, hozzátéve, hogy aki csak teheti válassza a kisebb átkelőket. Draženko Tomić, parancsnokhelyettes, Horgosi Határrendészet: „Pillanatnyilag a horgosi határátkelőn nincs várakozás, sem a belépő, sem a kilépő oldalon. Kisebb torlódás várható az autóbuszoknál, a szerbiai állampolgárok miatt, akik az Európai Unióba mennek az újévi ünnepekre. Nagyobb forgalom a belépő oldalon másodikán várható, a kilépőn pedig a pravoszláv karácsony körül.”

határ
Horgos
átkelő

Most

21:42, Frissítve: 22:16

20 éves a Juhász zenekar

20 éves fennállását ünnepli a Juhász zenekar, 2000. májusában alakult a társulat. A zenekar az évek során Vajdaság egyik legismertebb, legkiemelkedőbb népzenei együttesévé nőtte ki magát.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.