Ugrás a tartalomra

Ma van az önkéntesek világnapja

2023.12.05
15:15
2023.12.05
16:40
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Vöröskereszt szervezete az önkéntesség fontosságára hívta fel a figyelmet.

Programtevékenységeiket 15 alkalmazott és több mint 200 aktív önkéntes szakmai elkötelezettségének köszönhetően valósítják meg, együttműködve a magasabb szervezeti szintekkel, a helyi önkormányzattal és más támogatókkal. A szabadkai Vöröskereszt keretein belül 15 alapszervezet, 2 fióktelep és 25 aktív csoport működik.

Emina Salihović, önkéntes, Vöröskereszt, Szabadka: „Mindenki, aki szeretne emberséges lenni és megmutatni a jó oldalát, lehet a Vöröskereszt önkéntese. Minden csütörtökön este fél nyolckor van egy gyűlésünk, akkor tudjuk meg, hogy milyen tevékenységünk lesz a következő héten. Ez semmibe sem kerül, és sokat segítünk azoknak, akiknek szükségük van erre a segítségre. Tehát mindannyiukat arra kérem, hogy legyenek önkéntesek és adjanak heti fél órát valakinek, aki számára ez sokat jelent.”

önkéntes
Vöröskereszt

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű