Ugrás a tartalomra

Magas hőmérséklet + szárazság = tűzveszély

2023.07.12
11:23
Forrás
Szerbiai RTV
A Tűzoltó és Mentőegységek Igazgatósága fokozott figyelemre inti az embereket.

A magas hőmérsékleti értékek nagyban elősegítik a tüzek terjedését. Ezért idén is felhívást intézett a Tűzoltó és Mentőegységek Igazgatósága, hogy a polgárok ne égessenek tarlót és aljnövényzetet a szabadban, mert ezzel veszélybe sodorják önmaguk és mások testi épségét, valamint a természetet is. Tarlótűz előidézése esetén a pénzbüntetés természetes személyek esetében tízezer, jogi személyek vonatkozásában pedig 300 ezertől egymillió dinárig is terjedhet. Eddig szerencsére nem volt nagyobb gond, a megszokottól több csapadék miatt, most viszont egy száraz, meleg időszak jön - erre figyelmeztetett Luka Čaušić, a rendkívüli helyzetek szektorának illetékese a Szerbiai RTV műsorában. Tavaly több mint 31 ezer tüzet oltottak a tűzoltók, ezek több mint fele a szabadban történt. A tüzekben hatan meghaltak és 25-en megsérültek. Čaušić kiemelte, hogy az év elejétől napjainkig 36,75 százalékkal csökkent az épületekben és a szabadban keletkezett tűzesetek száma, és 20 százalékkal kevesebb az áldozat.

„Egy kisebb figyelmetlenség is elég nagy anyagi kárhoz és emberáldozathoz vezethet. Ezért felhívtuk, és felhívjuk polgáraink figyelmét, hogy vigyázzanak a szabadtéri tüzekre, tartsák be a tűzvédelmi törvény előírásait. Ne gyújtsanak tüzet nyílt terepen az erdőtől 200 méterre, ne gyújtsanak tüzet az erdőben, kivéve a kijelölt helyeken, szigorúan minden tűzvédelmi intézkedés betartása mellett. Ezenkívül a törvény tiltja a termény, a szemét és az aljnövényzet égetését is.”

tűzveszély
Luka Čaušić

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.