Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai Vöröskereszt segít a rászorulókon

2019-10-16
14:34
2019-10-16
19:03
Forrás
Pannon RTV
Az élelmezési világnap alkalmából a magyarkanizsai Vöröskereszt akciót szervez.

Két nap alatt 9 településen összesen 200 higiéniai- és 33 élelmiszercsomagot oszt ki a szervezet, ott, ahol a népkonyha nem működik.

A csomagokban alapélelmiszerek vannak, például liszt, olaj, rizs és különböző konzervek, míg a higiéniai csomagokban egyebek között sampon és szappan. Kispiacon szerdán 8 élelmiszer és 9 tisztasági csomagot osztottak ki. Dani József mindkettőből kapott, mivel a kisnyugdíjas, beteg édesanyjával él szociális segély mellett. Elmondta, nagyon jól jön a segítség: „Hálás vagyok érte, köszönöm. Nekünk nagyon jól jött, erre sem kell kiadnunk, jól jön nagyon. Úgyhogy ez tényleg olyan dolog, ami mindennapos szükséglet.”

A csomagok összeállításában a Tartományi Kormány és községbeli magánvállalatok segítettek, míg hogy ki, és milyen fajta csomagot kap, azt a magyarkanizsai Szociális Központ határozta meg. Cseszkó Mónika, a magyarkanizsai Vöröskereszt titkára elmondta, az akció célja a szociálisan rászoruló lakosok megsegítése ott is, ahol más lehetőség nem adott: „Kétszáz higiéniai csomagot, tisztasági csomagot fogunk szétosztani október folyamán a község településein. Az élelmiszert próbáltuk ott szétosztani, ahol nincs népkonyha. Tehát azokon a településeken, ahol ez a szolgáltatás nem érhető el és a népkonyhán pedig ebben a két napban egy kicsit gazdagabb ebédet fognak kapni a felhasználók.”

Kispiac mellett a Vöröskereszt a csomagokat szerdán Ilonafalun, Velebiten, Oromon és Völgyesen osztotta ki, míg csütörtökön Adorjánon, Oromhegyesen, Tóthfaluban és Martonoson is megkapják majd a rászorulók.

Vöröskereszt
Magyarkanizsa
csomagosztás
Ilonafalu
Velebit
Orom
Völgyes
Adorján
Oromhegyes
Tóthfalu
Martonos

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.