Ugrás a tartalomra

Magyarország felé több órás veszteglés a nagyobb határátkelőkön

2023.08.18
07:11
Forrás
Pannon RTV
Intenzív forgalomra kell számítani a határátkelőkön a hétvégén.

Tömegesen térnek vissza nyaralásukból és évi szabadságukról a Nyugat-Európában dolgozó török, bolgár, albán és szerbiai vendégmunkások. Emiatt a hétvégén intenzív határforgalomra és komolyabb torlódásokra kell számítani a Szerbiából kilépő, Magyarországra belépő oldalon. Több órás veszteglésre készüljenek fel elsősorban azok, akik a Horgos-Röszke autópálya, vagy közúti határátkelőn, a Kelebia-Tompa átjárón és a Királyhalom-Ásotthalom átkelőn indulnak meg Magyarország felé. A hétvégén, pénteken, szombaton és vasárnap három kishatárforgalmi átkelő üzemel hosszabbított nyitvatartással. A Horgos-Röszke közúti átkelő 24 órában fogadja az utasokat, a Bajmok-Bácsalmás 7-től 24 óráig, a Királyhalom-Ásotthalom átkelő pedig 7-től 22 óráig üzemel. Kelebiáról ma reggel nagyjából másfél-két, a horgosi autópálya-határátkelőhelyről pedig mintegy öt-hat órás veszteglésről számoltak be az átutazók Magyarország fel

határátkelés

Most

17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.