Ugrás a tartalomra

Malac, pezsgő, virsli - szilveszteri nagybevásárlás (videó)

2016.12.27
11:01
Ellepte a szabadkai piacokat a malachús, a pezsgő és a szilveszteri virsli
Ellepte a szabadkai piacokat a malachús, a pezsgő és a szilveszteri virsli. Az igazi dömping csütörtöktől várható, de már a hét elején is sokan vásároltak az újévvárásra. Korbics Teréz az unokájával és a lányával együtt köszöntik majd az új esztendőt. A szabadkai asszony malaccombot és darált húst vásárolt szilveszterre. Szerinte az árak idén is túl magasak. "Hát egy kicsit a nagymama kitett jobban magáért. Hogy őszinte legyek, így minden, amit összevásároltam, 10000 dinár elment. A hústól kezdve. Meg egy kis édességet. Most néztem, még egy kis csokoládét hozzáteszek újévre." A szabadkai Tejpiacon áruló egyik hentes szerint már most érződik a vásárlók számán az ünnep közeledte. Vidaković Martin, hentes: "Malachús 410. A bárány 800. Holnap lesz csevap és rostélykolbász. Csevap 580, rostélykolbász 520." Egy másik hentesüzlet most több terméket is kedvezményes áron kínál és minden reggel friss áruval várja a vevőket. Fajth Zsuzsanna, eladó: "A malac 390 dinár. Malactermékeket, disznótermékeket szoktak szilveszterre vinni. Nálunk mindennek lement az ára 20, 30 dinárt, valami 60 dinárt csökkent." Hornyák Ilona az ünnepeket a gyermekeivel nagycsaládos környezetben tölti, ezért ő csak otthon sütött édességekkel járul hozzá a szilveszteri menühöz. "Nagyon jól érezzük magunkat. Évek hosszú során ezt így megszoktam. Egy kis virslit veszek csak. De hát azt majd énnekem, ünnepek utánra, kikúrálni a malachusit meg ilyesmi."Alilović Editéknél 1100 dinárért készen vásárolt malacsült lesz a főfogás, a virslit pedig házilag készítve, füstölve kapja a család. "Szoktunk orosz salátát, krumpli salátát, töltött káposztát. Ki mit szeret, azt eszik. Valami édességet, tortát, apró kalácsot." Priboj Dianáék az ünnepi malacot otthon vágják. A pezsgő palackjáért 280 dinárt adtak. "A pezsgőt, őszintén megmondom, Magyarországon veszem, mert úgy talán olcsóbb, ha átmegyünk és nagyobb a választék." A szilveszteri asztalhoz tartozó élelmiszerek kereslete és kínálata idén is töretlen Szabadkán. Az olcsóbb pezsgőt 250, a drágábbat 350 dinárért árulják. 100 gramm virsli ára átlagosan 170 dinárba kerül a piacon.
piac
malac
árak
újévvárás
nagybevásárlás
virsli
pezsgő

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.