Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Már idén füstmentesen étkezhetünk étteremben

2023.03.26
11:06
Forrás
VajdaságMa
Még az idén elkészülhet a vendéglátóhelyeken való dohányzást tiltó törvény Szerbiában - erről beszélt az egészségügyi miniszter a szerb közmédiának.

Danica Grujičić hozzátette, egy ilyen törvény meghozatalához az egész kormány támogatására szükség van. Szavai szerint jól elő kell készíteni a szabályozást. Mint mondja, minden szereplő fél a szabályozás esetleges hatásától, de nem szabad elfelejteni, hogy az emberek kétharmada nem dohányzik. Ők éppen azért nem mehetnek be ezekbe a zárt helyiségekbe, mert zavarja őket a füst. Leszögezte, ő maga senkinek nem tilthatja meg a dohányzást, de annak káros hatása kétségtelenül bizonyított. A dohányzás bizonyítottan összefüggésben van a tüdőrákkal: minden évben 7000 új esetet jegyeznek - mondta a miniszter. Egyébként a zárt helyiségekben való teljes dohányzási tilalomról szóló javaslat elfogadása esetén az elektronikus cigaretták használata is tilos lesz minden zárt helyen, a cégeknél és a vendéglátóhelyeken is.

füst
dohányzás
dohányzási tilalom
vendéglátó egységek

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű