Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Megérkezett Szerbiába a legújabb afgán menekülthullám?

2021.09.09
15:32
2021.09.09
16:54
Forrás
Pannon RTV
Ismét egyre több, főleg afgán illegális bevándorló torlódik fel a Kelebia-Tompa határátkelő közelében, az erdőben. A helyiek arra panaszkodnak, hogy az elhagyott hétvégi és családi házakba beköltöznek, de olyan helyre is bemennek, ahol laknak.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Úgy tűnik, hogy ténylegesen is megérkezett Szerbiába a legújabb afgán menekülthullám. A kelebiai határátkelőhely közvetlen közelében tartózkodó fiatal férfiak egy csoportja állítólag Afganisztánból menekült ide, mégpedig a tálib vezetés elől. 

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ottjártunkkor egy nagyjából 15 fős csoport gyalogolt a kelebiai határátkelőhöz vezető körforgalom irányába, köztük az afgán Tair.

„- Mindannyian Németországba tartunk. Tudják, Afganisztánban most nagyon rossz a helyzet. A tálibok átvették a hatalmat Afganisztánban, így nem tudtunk ott maradni.
- Próbáltál már átjutni Magyarországra?
- Igen, átmentünk valahogy a határon, de nagyon erős a védelem, jött a rendőrség, elfogott bennünket, és visszaküldtek ide. ”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Kollár Katalin szerint mindig több és több a migráns Kelebián: „És csapatosan jönnek, 10, 12, 15. Az én párom az erdőben, az erdő alatt lakik. Mentem valamelyik nap is ki oda, és megint csak azt mondom, hazudni nem akarok, de húszan biztosan ültek kinn a sarkon. Hogy mit vártak, kit vártak, nem tudom, de nekem biciklivel nem is volt olyan mindegy.”

A szabadkai taxisok kamerán kívül azt mondták, Kelebiától Zomborig 60 euróért viszik el a migránsokat, ellenben a zombori taxisok állítólag ezt az árat is leverik. Ugyanakkor a migránsok azt állítják, egy-egy fuvarért több száz eurót is kénytelenek fizetni.

migráns
illegális bevándorló
Kelebia

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően