Ugrás a tartalomra

Megérkeztek Szerbiába az influenza elleni védőoltások

2023.09.26
10:45
2023.09.26
10:52
Forrás
Pannon RTV
Összesen 364 500 dózis érkezett - jelentette be Sanja Radojević Škodrić a Szerbiai RTV műsorában.

A Köztársasági Egészségbiztosítási Alap igazgatója kiemelte, a jövő hét folyamán minden szerbiai egészségházban elérhető lesz a vakcina. Tavaly egyébként 350 ezer influenzás megbetegedést regisztráltak Szerbiában, és mintegy 304 ezer személy vette fel az influenza elleni védőoltást.

Sanja Radojević Škodrić, igazgató, Köztársasági Egészségbiztosítási Alap: „Ki jogosult az ingyenes védőoltásra? Minden 65 évnél idősebb személy, a várandósok, azok a hat hónaposnál nagyobb gyermekek, akik valamilyen krónikus betegséggel küzdenek, azoknak a családtagjai, akik valamilyen egészségügyi ok miatt nem tudják felvenni a vakcinát, valamint azok, akik idősek otthonában vannak elszállásolva, vagy ott dolgoznak.”

influenza
védőoltás
Sanja Radojević Škodrić
Köztársasági Egészségbiztosítási Alap

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.