Ugrás a tartalomra

Megjelentek a friss tavaszi zöldségek a piaci árusok asztalain

2024.02.24
11:54
2024.02.24
16:38
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Tejpiacon ma is széles körű volt a kínálat. A legtöbben most a salátát, a retket és a zöldhagymát vásárolták.

Szombat délelőtt nagy volt a tolongás, a nyüzsgés a szabadkai Tejpiacon, ami nem is furcsa, hiszen megjelentek a friss tavaszi zöldségek a piaci árusok asztalán. A kínálat bőséges, a saláta mellett megtalálható még a retek és a zöldhagyma is.

Kasziba Szilveszter szombat reggel szerezte be a salátát, a retket és a zöldhagymát. Mint mondja, a sült hús mellé salátát fogyaszt, a retket és a hagymát pedig a reggeli mellé választotta.

„Saláta, zöldhagyma, ezeket mind itt vásárolom.
Milyennek találja a piacon a tavaszi zöldségeket?
Elég széles körben vásárolható, az ára meg annyi amennyi.”

Ćuro Eszter termelő elmondta, az árak a következőképpen alakulnak: a spenót kilója 350 dinár. A házi torma, most nagyon felkapott. Üvegje 200-tól 400 dinárba kerül.

„A reteknek csomója 80 dinár. A vöröshagyma csomója 50 dinár, az újhagyma, ezüst hagyma 60 dinár. Van nagyon szép vöröshagyma kilóra, 90 dinárért, van őszi káposzta, annak 60 dinár kilója, a saláta fej 50-től 60 dinár, nagyságtól függően”

Az árusok szerint tavasszal mindig megnő a kereslet a piacokon. Az tavaszi zöldségek, az enyhe tél miatt most előbb kerültek a piaci asztalokra.

Darazsac Klára, árus: „Nálunk most, ami újdonság a spenót, a retek, a zöldhagyma, a saláta. A a répa, a zöldség, a karfiol, a káposzta, a krumpli, a hagyma az régi.”

A piacon a zöldségek mellett, a gyümölcsök is nagyon kelendők, az alma kilója 40-től 120 dinárba kerül. A déli gyümölcsök ára is kedvezőbb, mit a boltokban. A narancsot például 120 dináros kilónkénti áron meg lehet vásásrolni.

Tejpiac
zöldség

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.