Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a szabadkai férfiak katonai nyilvántartásba vétele

2021-01-21
12:40
Forrás
Közlemény
A szerb Védelmi Minisztérium szabadkai központja megkezdte a 2003-ban született szerbiai állampolgárságú férfiak katonai nyilvántartásba vételét.

A nyilvántartásba való felvétel nem behívó a sorkatonai szolgálatra, erre minden évben sor kerül.

A minisztérium arra kéri az érintetteket, hogy február 28-ig jelentkezzenek Szabadkán, a Raichle Ferenc park 1-es szám alatti irodájukban munkanapokon 9 és 15 óra között. Azok a fiatal férfiak, akik külföldön tartózkodnak, az említett törvényi kötelezettségüknek az adott országban található szerb diplomáciai, vagy konzuli szolgálatnál tehetnek eleget - teszik hozzá szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

katona
katonai nyilvántartás
Szabadka

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.