Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a Téli Egyetem az MTTK-n

2018.01.03
12:35
2018.01.03
19:51
Forrás
Pannon RTV
A több napos képzés során tanítók és tanárok az idei évben hét akkreditált témakör közül választhattak, melyek nagy segítséget nyújthatnak további munkájuk során.

Megkezdődött a Téli Egyetem a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. Az oktatók többsége évek óta részt vesz a Téli Egyetemen. Elmondásuk szerint az itt megszerzett tudást remekül tudják alkalmazni a gyakorlatban. Balázs Horváth Kinga, biológia- és kémiatanárnő, Topolya: „A PowerPoint-os prezentációs továbbképzésre jöttem, amit így is használok a mindennapokban a tanításban. Így szeretem átadni az új tananyagokat a diákjaimnak. Remélem, hogy most még többet megtanulok, és még jobban ki tudom használni az ez adta lehetőségeket az oktatásban. A gyerekek nagyon szeretik, élvezik.”

Az első nap az érdeklődők Gordán Kolos tanító előadásával kezdték meg a képzést, aki saját rendhagyó nevelési módszereit, illetve tapasztalatait osztotta meg a közönséggel. „A mai pedagógustársadalomban a hölgy tanítók vannak többségben. Nagyon kevesen vagyunk tanítóbácsik, akik oktatnak alsó osztályokban és erre szerettem volna egy kicsit felhívni a figyelmet, hogy milyen is a tanítás és a nevelés egy tanítóbácsinak a szemszögéből.”

A Téli Egyetemet a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Magyar Nemzeti Tanács közösen szervezi meg immár harmadik éve. Námesztovszki Zsolt, dékánhelyettes, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka: „Az MTTK-nak 17 akkreditált programja van és gyakorlatilag a pedagógusok kell, hogy képezzék magukat folyamatosan. Nem titkolt szándékunk, hogy ebben segítsünk, ebben a folyamatban, hogy képezzék őket. Esetleg halljanak újdonságokat. Akár technikai, akár neveléstudományi területről és valahogy frissítsék a tudásukat, ismerkedjenek, barátkozzanak és kapcsolatokat építsenek.”

Az idei négy napos képzésen közel hetven oktató vesz részt egész Vajdaság területéről.

Téli Egyetem
MTTK
tanítóképző
Szabadka

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.