Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Megkezdte működését az oltóbusz Újvidéken

2021.05.21
12:50
2021.05.21
17:06
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén várhatóan beadják a 250 ezredik adag koronavírus elleni oltóanyagot Újvidéken. A meglévő három oltópont mellett mától egy negyedik, mobil oltóállomás is működik a Duna-parti városban.

Az illetékesek célja a fiatalabbak, főképp az egyetemisták megszólítása, mert ha bulizni és fesztiválozni szeretnének a nyáron, akkor csak annyit kell tenniük, hogy felveszik a vakcinát - hangzott el az újvidéki oltóbusz felavatásán.

Pannon RTV/Juhász Géza

Újvidék központjában, a Svetozar Miletić téren parkolt le péntek reggel a mobil oltóponttá átalakított kisbusz. Általában két-három naponként változtatja majd a helyszínét a tervek szerint, és a fiatalokat célozza meg elsősorban, hiszen náluk a legkisebb az oltakozási kedv jelenleg Újvidéken. Lényegében azonban bárki felveheti az oltást előzetes regisztráció nélkül a kisbuszban.

Pannon RTV/Juhász Géza

A járművet a helyi Városi Közlekedési Vállalat bocsátotta Újvidék rendelkezésére. A kisbuszt teljes egészében egy mobil orvosi rendelővé alakították át, ahol az emberek felvehetik a vakcinát, és utána kényelmesen ülhetik végig a kötelező megfigyelési időt. A mobil oltóponton kétféle vakcina közül lehet választani.

Dr. Mioljub Ristić, Vajdasági Közegészségügyi Intézet járványügyi szakorvosa: „Fel lehet venni a Sinopharm vagy a Pfizer oltóanyagát, mint ahogyan az a bevásárlóközpontokban is zajlik. A következő két napban is itt parkol a kisbusz, a jövő héten pedig más helyekre megy.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A hétvégén beadhatják a 250 ezredik adag vakcinát is, így Újvidék részben fellélegezhet - hangzott el az eseményen. Az illetékesek szerint Újvidéken a jövő hónap közepéig meglesz a nyájimmunitás. A mobil oltópont még inkább felgyorsíthatja ezt a folyamatot.

Dr. Veselin Bojat, az Újvidéki Egészségház igazgatója: „Ezen az oltóponton is beadható 300-400 adag oltóanyag minden gond nélkül, egyetlen egészségügyi csapattal, 24 óra alatt. És várakozás nélkül lehet felvenni a vakcinát.”

Az már biztos, hogy az oltóbusz következő állomáshelye az újvidéki egyetemi kampusz lesz, majd a városi strand és a Duna-part menti, fiatalok által látogatott vendéglátóhelyek környékén parkolhat le.

Dr. Dragan Stajić, az Újvidéki Városi Tanács egészségüggyel megbízott tagja: „Célunk a fiatalabbak ösztönzése, hogy minél tömegesebben oltakozzanak.”

Újvidék felnőtt lakosságának mintegy 40 százaléka kapta meg mostanáig valamely oltóanyag mindkét dózisát. Az egyre több beadott vakcinának köszönhetően Újvidéken már tíz napja 50 alatt van a napi új koronavírusos esetek száma.

oltóbusz
mobil
oltópont
oltás
vakcina
koronavírus
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.
13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.