Ugrás a tartalomra

Megnyílik az első olasz zárt migránstábor

2023.09.24
13:43
2023.09.24
16:07
Forrás
MTI
Zárt tábor nyílik az illegálisan belépő migránsok elhelyezésére Olaszországban, a szicíliai Pozzallóban.

A tábor háromszáz embert tud befogadni, területén konténerek sorakoznak, melyeket betonba erősített vasrács vesz körbe, tetején szögesdróttal. Azokat a migránsokat helyezik el benne, akik úgynevezett biztonságos államokból érkeznek, például Tunéziából, és Olaszországba érkezésük után jelzik, hogy menedékkérelmet akarnak benyújtani. A kérelem elbírálása alatti időt a táborban kell tölteniük, amíg a hatóságok ellenőrzik, hogy adottak-e a feltételek a nemzetközi védelem engedélyezésére. Ha nem jogosultak rá, elrendelik a kiutasításukat. Olaszország minden tartományában kialakítanak egy-egy ilyen zárt tábort, lakott területtől távol. A menedékkérők egyébként egyszeri ötezer euró befizetésével elkerülhetik a bezárást.

zárt migránstábor
Olaszország
Pozzalló

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.