Ugrás a tartalomra

Megszentelték a több évtizede együtt élő házaspárokat Oromhegyesen

2024.02.11
19:06
Forrás
Pannon RTV
Megszentelték azokat a házaspárokat Oromhegyesen, akik 10, 20, 30 és 40 éve mondták ki a boldogító igent. A Szent Mihály Arkangyal templomban 13 házaspár részesült áldásban.

A vasárnapi istentiszteleten a jubiláló házaspárokért szolgáltatták a misét. Azok részesültek áldásban, akik 10, 20, 30 vagy 40 éve mondták ki a boldogító igent.

Gazdag Emma és Lengyel Róbert tíz éve házasodtak össze.

Gazdag Emma, Lengyel Róbert, Zenta: „Szerintem a mai nap úgy, mint az év bármely napja arról szól, hogy jobban odatudjunk egymásra figyelni, a szeretteinkre, családunkra. Ahogy az Atya is elmondta a misében, a családdal kezdődik minden, ezért nagyon fontos, hogy mindig ünnepeljük egymást, a családot.”

A megjelent házaspárok többsége 40 évvel ezelőtt lépett oltár elé, azóta pedig jóban-rosszban együtt élik mindennapjaikat.

Milutinovity Lajos, Milutinovity Valéria, Oromhegyes: „40 éve vagyunk házasok, és a fiataloknak azt üzenném, hogy nagyon sok kompromisszumra van szükség. Egymást el kell viselni, akkor is, ha rossz kedvünk van, akkor is, ha jó kedvünk van, betegségben, szenvedésben is ott kell lenni a másik mellett, nem csak akkor, amikor örülni kell.”

A házasság pedig nemcsak két fél egybeforrását jelenti, hanem a család születését is. Ezállal pedig egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik mindenki - emelte ki prédikációjában Kozma Róbert plébános.

Kozma Róbert, plébános, Szent Mihály Arkangyal templom, Oromhegyes: „Mint a mai ünnepi szentmisében is, tanúságot tettek a hívek, hogy igen is jó házas embernek lenni. Jó családban megmaradni, és valahova tulajdonképpen tartozni. Ez nagyon fontos, hiszen az embernek az elsődleges közege, amibe beleszületik, az a család.”

A házasság pedig egy rögös út, amely sok szép pillanatot és még több akadályt gördít a társak elé. Ezeket pedig csakis együtt, megértésben lehet megoldani – vallják azon házaspárok, akik már több évtizede egymás mellett élnek.

Oromhegyes
Szent Mihály arkangyal templom
megszentel
áldás
házaspár

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.