Ugrás a tartalomra

Megváltozik a középiskolások utazási támogatása Óbecsén

2024.02.29
12:25
2024.02.29
12:31
Forrás
Magyar Szó
Szeptembertől megváltozik a középiskolás diákok utaztási támogatása Óbecsén.

Míg korábban a község csak részben finanszírozta a helyi középiskolások utazási költségeit, a következő tanévtől kezdve vállalják a teljes összeg kifizetését. Nem csupán azoknak a tanulóknak a kiadásait fedezik, akik a községbeli településekről utaznak be Óbecsére, de azokét is, akik más községekben tanulnak.

Az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a gyermeket vállaló családok további támogatását is, ezért a község elsőszülöttjei az eddigi húszezer dináros egyszeri juttatás helyett az idei évtől kezdve negyvenezer dináros egyszeri támogatást kapnak.

Tavaly szeptember óta minden gyermek számára ingyenes az óvodai ellátás Óbecse község területén, továbbá idén szeptembertől minden általános iskolába induló elsősnek a helyi önkormányzat gondoskodik majd a tankönyvekről - mondta Tóth Ferenc, a polgármesteri kabinet tagja.

középiskolás
diák
utazás
támogatás
Óbecse

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.