Ugrás a tartalomra

Mekkora ereje van a hitnek és mekkora erő kell ahhoz, hogy merjük gyakorolni?

2023.12.09
12:56
2023.12.09
16:37
Forrás
Pannon RTV
Elmélkedés, gyónási lehetőség és emlékmise Huzsvár László püspök atyáért - ezek képezték a Keresztény Értelmiségi Kör által szervezett adventi lelki napot. Vajdaság 19 településéről érkeztek a hívők a horgosi Domus Pacisba.

Mekkora ereje van a hitnek és mekkora erő kell ahhoz, hogy merjük gyakorolni - többek között ezzel kezdődött az elmélkedés első része. Szilágyi Edit minden lelki napon részt vesz, hiszen mint mondja, számára nagy lelki feltöltődést ad: „A remény a keresztény ember kiváltsága vagy ajándék, mert a keresztény ember nem aggodalmaskodik, hanem hisz. Ha pedig hisz, akkor reméli, hogy el tudja fogadni azt, ami Istennek tetsző út. Ezen az úton haladni, remélni kell, hogy az a fény valódi és hogy nem fog mi általunk kialudni.”

Az adventi időszakban az Istentől jövő fényt várjuk - mondta előadásában Világos Miklós, moholi plébános. Amikor minden sötét a remény lángja az emberben él és a legrosszabb helyzetben is reméli, hogy jobbra fordul a dolog: „Ez egy belénk öntött tulajdonság. Ahhoz, hogy ennek a lángját, a hitnek a lángját megőrizzük, illetve, hogy a sötétben tudjunk egy kis fény lenni, ahhoz saját magunkban kell néha azt az olajat a lelkünk lámpásában után tölteni. Erről szólt volna az első elmélkedésünk.”  

A lelki nap második része a "Megszabadulsz rabságodból!" címet viselte, amelyben arról elmélkedtek, hogy az embernek meg kell értenie mi is a szabadság. A Keresztény Értelmiségi Kör megalakulásától szervezi a nagyböjti és adventi lelki napokat.  

Szabó Károly, elnök, Keresztény Értelmiségi Kör: „Azon kívül, hogy adventi lelki napot tart a Keresztény Értelmiségi Kör, ápoljuk Huzsvár püspök úrnak az emlékét is, így a mai összejövetelt egy szentmisével fogjuk zárni, amit Huzsvár püspök úr emlékének szentelünk.”  

Az esemény a magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg. 

Domus Pacis
Keresztény Értelmiségi Kör
Világos Miklós
Szabó Károly

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű