Ugrás a tartalomra

A mellrák korai felismerésére hívják fel a figyelmet pénteken Szabadkán

2023.10.17
13:39
2023.10.17
16:07
Forrás
Pannon RTV
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A nőknél ez a leggyakoribb daganatos betegség, Szerbiában évente mintegy 4600 újabb esetet fedeznek fel.

Az újonnan diagnosztizált betegeknek mintegy 10-15 százalékánál már áttétes a betegség, ezért nagyon fontos a korai felismerés, és a szűrővizsgálatokon való részvétel – hangsúlyozta dr. Bagi Teodóra, a Szabadkai Közkórház onkológusa azon a sajtótájékoztatón, amelyet az Egymásért Egyesület képviselőivel együtt tartottak a szabadkai Városházán.

Az egyesület pénteken, október 20-án emléksétát tart az Egymásért Egyesület alapítója, Tanja Antić emlékére, és a melldaganat elleni küzdelem hónapja jegyében. Az érdeklődőket a Szabadság térre várják 16 óra 30 perckor, ahonnan majd elindul a séta a sugárúton keresztül a Sportcsarnokig.

Ágoston Gabriella, alelnök, Egymásért Egyesület: „Ha egy életmódváltással meg tudjuk őrizni azt a minőségi életünket, ami példát tud mutatni, hogy élni a betegséggel is lehet megfelelő kezelés mellett, akkor megtettük a dolgunkat. Ezt tesszük, és magunknak is olyan megfelelő életvitelt tudunk beállítani, ami folyamatos mozgást és folyamatos felépülést adhat nekünk. Ezért szeretnénk ezen a napon, 20-án minderről a megmozduláson belül is beszélgetni. Invitáljuk az érdeklődőket és mindenkit, aki úgy érzi, hogy ezt az üzenetet ő is tovább tudja adni, mert nemcsak magamért teszem, hanem a szeretteimért is.”

mellrák
daganatos betegségek
Ágoston Gabriella
Egymásért Egyesület

Most

17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.