Ugrás a tartalomra

Mézédes must és krémes mézcsodák Horgoson

2023.09.23
18:51
2023.09.24
16:33
Forrás
Pannon RTV
Több, mint 50 bográcsban főtt az étel, valamint közel 70 termelő állította ki termékeit a 33. Szüreti Napokon Horgoson szombaton. Gyermekjátékok, kézműves, szüreti foglalkozások, barátságos sportmérkőzések és koncertek is várták a kilátogatókat.

Számos program várta a kilátogatok a szüreti napon. A Művelődési Ház előtt művelődési műsorral, a Helyi Közösség udvarában pedig gyerekjátékokkal várták az érdeklődőket. A Vasút utca termény és kézműves portékával volt tele.

A helyi borászok 200 kiló szőlőből készítettek mustot, amit közel ezren kóstoltak meg.

Bacskulin István, a horgosi Szent Orbán Borlovagrend nagymestere: „Aki megkóstolta itt a mustot, az azt mondja: Hú de jó édes! Ez így van, mert van csemegeszőlőtől kezdve borszőlőig, de van benne fehér szőlő, rizling, zöld veltelini, mindenféle, és azért is ilyen szép rózsaszín a mustja.” 

A Szüreti napok idei fő témája a méz és a méhészet. Csubrilo Zoltán méhész is több fajta termékkel érkezett az eseményre.

Csubrilo Zoltán, magyarkanizsai méhész: „Repce, vegyes, mezei virágméz, virágméz, és most van egy újdonság, ami liofilizált, gyümölccsel kevert méz, krémes, erdei gyümölcs ízesítésű.”

A Művelődési Ház előcsarnokában megtekinthető volt a termény- és kézműves kiállítás, de lehetőség volt a lovaglásra, és különféle gyermekfoglalkozások is voltak. A parkban 50 bográcsban főtt az étel, míg a nagyszínpadon magyarországi vendégek előadásait láthatta a közönség.

Sós Nóra, a Juvenior Polgárok Egyesületének elnöke: „A szombati program inkább családbarát programmá alakult. A kisgyermekeseknek Ringató foglalkozással, báb előadással, kézműves tevékenységekkel, szüreti olimpiával, barátságos mérkőzésekkel készültünk. Azt hiszem, hogy a gyermekek szombaton kimozogták magukat, míg vasárnap bemutathatják tánctudásukat.”

A Szüreti Napok terményszenteléssel és szüreti felvonulással, valamint ünnepi műsorral zárul.

szüreti napok
Horgos
Bacskulin István
Szent Orbán Borlovagrend
Csubrilo Zoltán
méhész
Sós Nóra
Juvenior Polgárok Egyesülete

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.