Ugrás a tartalomra

Miben látják az üzleti lehetőséget a fiatalok?

2023.11.23
12:01
2023.11.26
14:25
Forrás
Pannon RTV
Virtuális vállalatalapítás - ötlettől az üzletig elnevezéssel szerveztek versenyt vajdasági középiskolás diákoknak Szabadkán.

A megmérettetés célja, hogy a vállalkozói létről már a fiataloknak is legyen némi tapasztalatuk. A megnyitón elhangzott, egy vállalkozás indítása a karrier és egy életpálya felépítésére ad lehetőséget.

Saját üzleti ötleteiket mutatták be középiskolás diákok a Virtuális vállalatalapítás - ötlettől az üzletig nevű versenyen. A jövő műanyagának előállításától kezdve a turizmuson át gazdasági témák is terítéken voltak. A szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola háromfős csapata utazással kapcsolatos applikáció tervét mutatta be. Balog Petra, versenyző: „Három fős csoportban dolgoztunk, és egy applikációról készítettünk üzleti tervet, ami kapcsolódik a tanulmányainkhoz, elektronikus utazási iroda.”

A házigazda Ivan Sarić Műszaki Iskola diákjai egy vásárlóbarát applikáció tervét ismertették. Zsebedity Andor, versenyző: „Egy applikációt készítettünk, ami egy ár-összehasonlító applikáció, hogy mindenki spórolhasson a vásárlásaival.”

A versenyt a Tehetséggondozó Tanács szervezte. Évről évre más témakörök kerülnek a diákok figyelmének középpontjába. Loboda Szonya, szervező: „Korszerű dolgokat találnak ki, leginkább applikációkban gondolkodnak. Nem a régimódi termék-szolgáltatásban gondolkodnak a fiatalok. Úgy vesszük észre, hogy szakmájukhoz kötődő dolgokhoz kötötték azokat a dolgokat, amiket be fognak mutatni.”

A versenyt Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője nyitotta meg.

A diákokat biztatva elmondta, nem létezik buta ötlet, hiszen minden terv egy újabb lehetőséget rejt magában.

verseny
diákverseny
Virtuális vállalatalapítás
ötlet
üzlet
középiskolások
Loboda Szonya

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.